Gry Hammer
© Foto: Nadin Martinuzzi

Gry Hammer

Gry Hammer er forfatter, matentusiast, fermenteringsekspert, yogalærer, spesialist på eteriske oljer og opptatt av mennesket og jorda som en helhet. Hun har hatt en lang og tornefull helsereise, hvor hun har testet ut de fleste dietter i jakten på bedre helse. Ingen diett har gjort meg mer robust enn våre forfedres godt gjemte matskatter, sier hun. Jeg har en sterk kjærlighet for medisinsk mat. I det begrepet inngår langtidskokt kraft, melkesyregjærede og levende matvarer. Gjennom bøker, kurs, foredrag, webinarer og bloggen gryhammer.no deler jeg mine lidenskaper.

Gry Hammer fikk Matprisen 2017 Årets blogger og har skrevet en rekke populære bøker, blant andre bestselgerne Fermentering – mat og drikke for glade tarmer og gode smaker og Eteriske oljer. Hennes siste bok, Fra jord til bord, sammenfatter hele hennes mat- og livsstilsfilosofi og inneholder over 100 oppskrifter på naturlig, tradisjonsrik og bærekraftig mat.

Gry Hammer har litteraturvitenskap, statsvitenskap og kulturfag fra Universitetet i Bergen og Tromsø, og blir benyttet av flere undervisningsinstitusjoner i Norge for sin kunnskap om tradisjonell matkultur, matkvalitet og tradisjonsrike tilberedningsmetoder. Hun bor ved Tyrifjorden med mann, fire barn, hund, høner og en stadig voksende frukt- og grønnsakhage.

Gry Hammer formidler på en levende, troverdig og presis måte hvilken verden av forskjell valg av rene råvarer utgjør for helsen.
Niels Chr. Geelmuyden, forfatter av Sannheten på bordet

Gry Hammer formidler den helseriktige tradisjonsmaten på en måte som passer vår moderne livsstil.
Anne Lene Johnsen, Hjernefabrikken

Grys bøker inspirerer til å dyrke og tilberede råvarene slik jorden, kroppen og smakssansene foretrekker dem.
Margit Vea, kostholdspedagog og forfatter av Supergod mat for gutter og jenter