Niels Christian Geelmuyden

Omtale

Niels Chr. Geelmuyden er statsviter, journalist og forfatter. Særlig kjent er han for sine portrettintervjuer. Han har også gjennom en årrekke vært kåsør i radioen, foredragsholder ved journalistutdanningen og arrangør av egne skrivekurs. Geelmuyden har mottatt flere ærespriser for sin skriving, blant annet Gullpennen, Fritt Ords Honnør og Vestfolds Litteraturpris. I de siste årene har han engasjert seg spesielt i hva vi spiser og drikker, og gått grundig inn i alle sider av matvareproduksjonen.

Anmeldelser
(...) en av landets mest erfarne, profesjonelle og, om du vil, høyst profane skribenter. Ladet med bred kunnskap og drevet av elegant stil fortsetter han sitt tankevekkende opplysningsprosjekt.

(...) det Geelmuyden får frem er at summen av all denne kjemien i mat og drikke utgjør noe av et eksperiment.

(...) Det blomstrer av vidd, spissformuleringer og finurlig bruk av ordtak. (...) en leservennlig og underholdende side ved en faktamettet bok. (...) For oss forbrukere er det verdifullt at en journalist, uten bindinger til hverken myndigheter eller næringsinteresser, bruker det frie ords makt om ting som angår liv og helse for oss alle.
Mette Hofsødegård, AftenpostenSannheten i glasset
"Boken anbefales på det varmeste for alle som bryr seg om det en spiser og drikker."
 
Kristian Gahre, BulletinSannheten på bordet
«På matens vei fra jord til bord avdekker Geelmuyden mange uappetitteligheter, fra den økende bruken av sprøytemidler i norske landbruk (318 tonn virksomt stoff i 2011 mot 282 tonn i 2008), en skremmende overhyppighet av enkelte alvorlige sykdommer hos eksponerte grupper, bruken av stadig mer tvilsomt fyllstoff til erstatning for skikkelig matvarer - men ikke minst nøster han opp hvordan økonomiske interesser overkjører bønders og forbrukeres krav om helsetrygg produksjon og mat.»
Ole-Jacob Christensen, NationenSannheten på bordet
"Det er likevel ingen tvil om at det er mye den norske forbrukeren ikke vet om dagens matforsyning og matprodukter. Boken inneholder mange viktige poenger som vi alle absolutt bør tenke over."
Tidsskrift for den norske legeforeningSannheten på bordet
"Her blir både matvareindustriens metoder og råvarenes virkelige innhold avslørt. Samtidig gir Geelmuyden råd om hvor enkelt det kan være med riktig kunnskap å velge trygge, rene og sunne alternativer. En viktig og velskrevet bok."
"Kanskje er det på tide å ta all denne ubehagelige informasjonen på alvor og nettopp ikke med en klype salt? For jevnt over står det ikke bra til med det norske kosthold. "
Knut Stene-Johansen, MorgenbladetSannheten på bordet
"Geelmuyden setter fingeren på opplagte sammenhenger mellom dårlig mat og dårlig helse."
"«Sannheten på bordet» er en god bok og et viktig bidrag for å belyse noen av konsekvensene av at maten vår produseres så billig som mulig."
"(...) Om disse tøyseversene er myntet på barn eller voksne, spiller ingen rolle. Jeg tror de kan glede alle aldersgrupper (...) I det meste går Niels Chr. Geelmuyden André Bjerke en høy gang, selv om verseføttene ikke alltid er like stødige. Når så tjømlingen Geelmuyden har fått selveste Finn Graff med på leken som illustratør, blir dette en bok til smil og glede."
Finn Stenstad, Tønsbergs BladTversoververs
«Tversoververs» er ei ordentlig morobok jeg anbefaler som sengelektyre for store og små (…) Karikaturtegneren Finn Graff har tatt med seg sin velkjente avisstil inn i denne barneboka, og puttet på farger. Tegningene kler ordene godt (…)”
Per Ivar Henriksbø, Gudbrandsdølen DagningenTversoververs