Skrivekunstens hemmeligheter (Innbundet)

Lær å skrive levende

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 296
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202672904
Omtale Skrivekunstens hemmeligheter

Lær deg kunsten å skrive tekster som treffer

All skriving handler om å få de livløse bokstavene til å reise seg lys levende og ta bolig i leseren, sier den produktive og prisbelønte forfatteren Niels Christian Geelmuyden. Han sammenligner teksten med et kjøretøy. Den må ha dører som gjør det lett for leseren å komme seg inn, samt store, rene vinduer, motor, drivstoff, bremser, nøye utvalgt bagasje og ikke minst en habil sjåfør.

Skrivekunstens hemmeligheter er en personlig skriveguide, full av fortellerglede, inspirasjon og gode råd. Du vil finne historier og teksteksempler fra Geelmuydens mange skrivekurs og bøker og fra en rekke andre forfattere. Boken passer både for nybegynnere og for personer med skriving som sitt daglige arbeid. Enten du skriver skjønnlitterært eller faktabasert, er det de samme grepene som virker.
Dette er noen av temaene i boken:

  • Komposisjonens rolle
  • Hvordan få teksten til å berøre
  • Betydningen av at leseren får se, høre, lukte og smake
  • Verdien av å være personlig
  • De 10 viktigste sjekkpunktene
  • De 10 vanligste fallgruvene

Til toppen

Andre utgaver

Flere bøker av Niels Christian Geelmuyden:

Anmeldelser Skrivekunstens hemmeligheter

Lær knepene av Niels Christian

Jeg kan på det heftigste anbefale alle skriveglade mennesker å lese Niels Chr. Geelmuydens nye bok om skriving. (...) Den beste i sitt slag.

Med utgangspunkt i egen erfaring, blandet med illustrerende teksteksempler fra et rikt galleri av forfattere, journalister og skrivekyndige mennesker, blir boka interessevekkende og ikke minst lærerik. Ikke bare for dem som finner glede i å skrive, men for enhver som er glad i litteratur.

En gullpenn som på underfundig vis har gledet og forarget sine lesere med tallrike avis- og magasinintervjuer.

En språklig stil som går fra forbløffende ordspill, vittige og ironiske hentydninger til kompositoriske overraskelser (...).

 
Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

Rikholdig og godt strukturert

Det er utrolig hvor rikholdig og godt strukturert den er – en bok alle som uttrykker seg på en eller annen måte, uansett tema og format, kan ha nytte av. For et verk!

Fredrik S. Heffermehl, jurist og forfatter

Velskrevet, morsom og full av gode skrivetips

Anbefaler boka «Skrivekunstens hemmeligheter» av Niels Christian Geelmuyden. Ikke bare er den velskrevet, morsom og full av gode skrivetips, men forfatteren trekker også fram klart språk som en viktig del av det å skrive levende.

Erika Kristine Ribu, journalist og skriveveileder

Inspirerende forfatter

Bokens inspirerende forfatter har klart å engasjere meg.

Jan Kjærstad, forfatter

Leseropplevelser, inspirasjon og ny kunnskap

Boka er som et tredimensjonalt puslespill av leseropplevelser, inspirasjon og ny kunnskap, formidlet på en lettfattelig og konkret måte.

Hanne Kristin Rohde, forfatter

Skrivekunstens hemmeligheter

Denne boka er budskapet den formidler: Levende, dyp og tilgjengelig på samme tid.

«Skrivekunstens hemmeligheter» er det nærmeste en kommer en fysisk mentor innen faget, tror jeg – mer kan en vel ikke forlange av ei bok.

Audun Myskja, lege og forfatter

Gullpennens skriveråd: Vekk med fiksfakseriene

Niels Christian Geelmuyden har begått den bragd å skrive en page-turner om det å skrive.

Ragnar Kvam jr., Ordet 2/2021

Å skrive er som en muskel: den blir bedre jo mer vi bruker den

Niels Christian Geelmuyden gir mange gode råd underveis, og denne boken bør hilses velkommen av alle som vil lære og lære mer.

Jørn-Kr. Jørgensen, Litteraturavisen Bokstaver.no

Et formuleringens skattkammer

«Skrivekunstens hemmeligheter» er et skattkammer av en lærebok med en fortellerglede som vil henrykke langt fler enn dem som lever av å skrive.

Geelmuydens presise, underfundige og lekne penn gir boken et hjerte der de fleste bøkene om emnet jeg har lest snakker til hodet.

Geelmuyden er hele tiden tilstede i boken som en god, medfølende venn.

Og hvem er så denne boken for? Alle som lever av eller har et behov for å formulere seg i hele setninger (...).

Bjørn Moholdt, way-2-go.no

Til toppen

Om forfatter

Niels Chr. Geelmuyden (f. 1960) er statsviter med tillegg i historie og psykologi, journalist og forfatter. Han er særlig kjent for sine portrettintervjuer og for sin serie kritikerroste bøker om mat, drikke, legemidler, aldring og fallende fruktbarhet, for eksempel bestselgerne Sannheten på bordet – om mat og matproduksjon, og Pillebefinnende – om legemiddelbransjen og medisinene vi tar. Hans bok om det skremmende aktuelle temaet fallende fruktbarhet, Spermageddon, er solgt til flere land, både i og utenfor Europa.

Niels Chr. Geelmuyden var gjennom en årrekke kåsør i radioen og foreleser ved journalistutdanningen, tillegg til å være tekstforfatter og lærer ved ulike skrivekurs. Han har holdt foredrag om featurejournalistikk på redaksjonelle fagkonferanser i flere riksavsier og gjennom fadderordninger bistått enkeltjournalister i store mediehus med å skrive mer levende. Geelmuyden har også skrevet for Morgenbladet og ulike magasiner. I de siste årene har han deltatt i en rekke debatter og reist landet rundt og holdt foredrag knyttet til bøkene sine.

Geelmuyden har utgitt nærmere 40 bøker i ulike sjangere: portrettsamlinger, biografier, essays, kåserisamlinger, reisebeskrivelser, anekdoter, barnedikt og samfunnskritiske bøker. I boka Skrivekunstens hemmeligheter deler han sine beste skriveråd.


Utmerkelser
Sølv i Gourmand Cookbook Award for kokeboken Sunnheten på bordet sammen med René Zografos (2017)
Vestfolds litteraturpris (2009)
Fritt Ords honnør (2007)
Knut Haaviks hederspris for fremragende underholdningsjournalistikk (2004)
Gullpennen (1995)