
Gladere mage, gladere deg
Gry Hammer
Av Gry Hammer, 2017, Innbundet
Har du lyst til å leve sunt og bærekraftig selv om du kjenner på tidsklemma? Lage den beste maten fra bunnen av? Ta vare på tarmhelsen? Da bor det en moderne jeger i deg! I denne boken viser forfatter, blogger og tradisjonsmatekspert Gry Hammer deg hvordan du gjør det. Hun er en moderne jeger, og det kan du også bli. Her deler hun raust alt hun har lært seg om hvordan du søker strategisk med moderne våpen som smarttelefon og datamaskin for å skaffe deg akkurat de råvarene og leverandørene du er på jakt etter. Det kan være bonden i nærmiljøet, den rette nettbutikken eller det beste spisestedet, kjøtt fra beitefôra dyr, upasteurisert melk, kefirkorn eller kombuchastarter.
Og ikke minst viser hun deg hvordan du behandler og tilbereder maten på best måte for både god smak og helse!
Blant de over 100 oppskriftene i boken finner du brødmat som steinalderbrød og vafler, pålegg som leverpostei og sjokoladepålegg, kjøtt- og fiskemiddager som viltgryte, fårikål, torsketunger, vegetarretter som tomatsuppe og rødbetburgere, og søtt og godt som eplekake og råmelkspudding.
Boken inneholder også sesongmenyer, ofte stilte spørsmål med svar og oversikt over utstyr og alt annet som er nyttig når du er en moderne jeger.
Gry Hammer er bestselgende forfatter av Fermentering – mat og drikke for glade tarmer og gode smaker, hun er matentusiast, yogalærer, kursholder og guruen på fermentering i Norge. Hun driver nettstedet gryhammer.no og reiser land og strand rundt for å holde sine populære foredrag og kurs om våre forfedres glemte matskatter. Hun blir benyttet av flere undervisningsinstitusjoner i Norge for sin kunnskap om tradisjonell matkultur. Hun er firebarnsmor og bor på Røyse på Ringerike.
Fri frakt på bestillinger over 299,-
Helsemagasinet nr. 3/2017
Gry Hammer er forfatter, matentusiast, fermenteringsekspert, yogalærer, spesialist på eteriske oljer og opptatt av mennesket og jorda som en helhet. Hun har hatt en lang og tornefull helsereise, hvor hun har testet ut de fleste dietter i jakten på bedre helse. «Ingen diett har gjort meg mer robust enn våre forfedres matskatter», sier hun. «Jeg har en sterk kjærlighet for medisinsk mat. I det begrepet inngår langtidskokt kraft, melkesyregjærede og levende matvarer. Gjennom bøker, kurs, foredrag, webinarer og nettstedet gryhammer.nodeler jeg mine lidenskaper.» I sin nyeste bok,Gladere mage, gladere deg, øser hun av sin kunnskap om hvordan vi kan få en rolig mage gjennom å bedre tarmfloraen.
Gry Hammer fikkMatprisen 2017 Årets bloggerog har tidligere utgitt en rekke populære bøker, blant andre bestselgerneFermentering – mat og drikke for glade tarmer og gode smakerogEteriske oljer. BokenFra jord til bord sammenfatter hele hennes mat- og livsstilsfilosofi og inneholder over 100 oppskrifter på naturlig, tradisjonsrik og bærekraftig mat.
Gry Hammer har litteraturvitenskap, statsvitenskap og kulturfag fra Universitetet i Bergen og Tromsø, og blir benyttet av flere undervisningsinstitusjoner i Norge for sin kunnskap om matkultur, matkvalitet og tradisjonsrike tilberedningsmetoder. Hun bor ved Tyrifjorden med mann, fire barn, hund, høner og en stadig voksende frukt- og grønnsakhage.
Om Gladere mage, gladere deg: Spennende og nyttig om hvordan livsstil påvirker tarmfloraen og helsen vår.
Sofie og Erik Hexeberg, forfattere av blant annet Ut av hjernetåkenogNytt blikk på autoimmun sykdom
Gry er en fantastisk dyktig formidler.
Fedon A. Lindberg, lege, spesialist i indremedisin og ernærings- og livsstilsmedisin, og forfatter av blant annetNaturlig slank med tarm i balanseogHjertegod mat
Gry Hammer formidler på en levende, troverdig og presis måte hvilken verden av forskjell valg av rene råvarer utgjør for helsen.
Niels Chr. Geelmuyden, forfatter avSannheten på bordet