Fermentering (Innbundet)

Mat og drikke for glade tarmer og gode smaker!

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 216
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202490560
Omtale: Fermentering

Fermentert mat og drikke er glemte matskatter som byr på nydelige smaker. Fermentering er naturens egen måte å konservere mat og drikke på, og også den beste metoden for å sikre en sunn tarmflora og god helse. Norges guru på området, Gry Hammer, byr i denne boka på over 100 spennende og næringsrike oppskrifter som gir hele familien herlige smaksopplevelser, masse energi, god fordøyelse og sterkere immunforsvar.

Ta en titt på You Tube filmene til Gry Hammer her:​

Gry Hammer frister med sunne, enkle og smakfulle oppskrifter på blant annet surdeigsbrød, is, vafler, appelsinmarmelade, ketsjup, kombucha-te og yoghurt. Forfatteren bruker rene, ubearbeidede råvarer og beskriver på enkel måte hvordan man tilbereder alt fra bunnen av. Hun gir deg også en grundig innføring i hva fermentering er, forklarer de ulike gjæringsprosesser som er i sving, og hvorfor denne metoden er så helsebringende. 

Hva er fermentering? Vi har lange tradisjoner for fermentert mat og drikke. Det var på denne måten vi i gamle dager laget blant annet surkål, øl, spekemat og ost. Et annet ord for fermentering er melkesyregjæring. Når vi i dag kjøper varer som tidligere var fermentert, er de ofte pasteurisert og tilsatt eddik, sukker og salt for å etterligne den opprinnelige smaken. Dermed er ikke de ernæringsmessige kvalitetene lenger til stede og har ikke den gode effekten på helsa. 

Hvorfor fermentere? Hele én million nordmenn lider av irritabel tarm. 70 prosent av immunforsvaret vårt ligger i mage- tarmsystemet, og det er viktig med en sunn og variert tarmflora for å sikre god helse. Ved å fermentere mat og drikke får du:

  • god fordøyelse

  • optimalt næringsopptak

  • sterkere immunforsvar

  • bedre hukommelse

  • bedre humør

Gry Hammer er matentusiast, blogger og forfatter. Gammel matkultur og glemte matskatter er hennes varemerke, og hun reiser land og strand rundt for å holde sine populære foredrag og kurs om fermentering. Hun blir også benyttet av flere undervisningsinstitusjoner i Norge. Les mer om Gry Hammer på hjemmesiden hennes. På bloggen Fra jord til bord finner du fristende oppskrifter og gode tips om fermentering.

 

Til toppen

Flere bøker av Gry Hammer:

Om forfatter
Gry Hammer er bestselgende forfatter av Fermentering (2016), matentusiast, blogger, forfatter og eksperten på fermentering i Norge. Bloggen hennes, frajordtilbord, finner du på nettsiden gryhammer.no. Gry reiser land og strand rundt for å holde sine populære foredrag og kurs om våre forfedres glemte matskatter. Hun blir benyttet av flere undervisningsinstitusjoner i Norge for sin kunnskap om tradisjonell matkultur. Hun er firebarnsmor og bor på Røyse på Ringerike.