Mitt kjerne-engasjement er å formidle sunn og bærekraftig mat og livsstil, sier Gry Hammer. Jeg har en sterk kjærlighet til medisinsk mat. I det begrepet inngår langtidskokt kraft, melkesyregjærede og levende matvarer. Gjennom bøker, kurs, foredrag, webinarer og bloggen gryhammer.no deler jeg mine lidenskaper. Hennes siste bok "Fra jord til bord" sammenfatter hele hennes mat- og livsstilsfilosofi og inneholder over 100 oppskrifter på naturlig, tradisjonsrik og bærekraftig mat. Gjennombruddet som matformidler i bokform fikk hun med bestselgeren Fermentering – mat og drikke for glade tarmer og gode smaker.
Gry Hammer har hatt en lang og tornefull helsereise hvor hun har testet ut de fleste dietter i sin jakt på bedre helse. Ingen diett har gjort meg mer robust enn våre forfedres godt gjemte matskatter, sier hun. For vi har nemlig en matindustri som gjør det de kan for å lage juksevarianter av den ekte maten, med det resultat at maten ikke lenger gjør oss så godt.
Gry Hammer er forfatter, matentusiast, fermenteringsekspert, yogalærer og opptatt av mennesket og jorda som en helhet. Hun har litteraturvitenskap, statsvitenskap og kulturfag fra Universitetet i Oslo, og blir benyttet av flere undervisningsinstitusjoner i Norge for sin kunnskap om tradisjonell matkultur, matkvalitet og tradisjonsrike tilberedningsmetoder. Hun bor ved Tyrifjorden med mann og fire barn og kaniner, hund, høner og en stadig voksende frukt- og grønnsakhage.
Gry Hammer fikk Matprisen 2017 Årets blogger for bloggen som da het frajordtilbord.no.
Gry Hammer formidler på en levende, troverdig og presis måte hvilken verden av forskjell valg av rene råvarer utgjør for helsen.
Niels Chr. Geelmuyden, forfatter av Sannheten på bordet
«Fra jord til bord» formidler den helseriktige tradisjonsmaten på en måte som passer vår moderne livsstil.
Anne Lene Johnsen, Hjernefabrikken
Grys bøker inspirerer til å dyrke og tilberede råvarene slik jorden, kroppen og smakssansene foretrekker dem.
Margit Vea, kostholdspedagog og forfatter av Supergod mat for gutter og jenter