Fermentering (Innbundet)

Mat og drikke for glade tarmer og gode smaker!

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 216
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202490560
Kategori: Kokebøker og Helse
Omtale Fermentering

Fermentert mat og drikke er glemte matskatter som byr på nydelige smaker. Fermentering er naturens egen måte å konservere mat og drikke på, og også den beste metoden for å sikre en sunn tarmflora og god helse. Norges guru på området, Gry Hammer, byr i denne boka på over 100 spennende og næringsrike oppskrifter som gir hele familien herlige smaksopplevelser, masse energi, god fordøyelse og sterkere immunforsvar.

Ta en titt på You Tube filmene til Gry Hammer her:​

Gry Hammer frister med sunne, enkle og smakfulle oppskrifter på blant annet surdeigsbrød, is, vafler, appelsinmarmelade, ketsjup, kombucha-te og yoghurt. Forfatteren bruker rene, ubearbeidede råvarer og beskriver på enkel måte hvordan man tilbereder alt fra bunnen av. Hun gir deg også en grundig innføring i hva fermentering er, forklarer de ulike gjæringsprosesser som er i sving, og hvorfor denne metoden er så helsebringende. 

Hva er fermentering? Vi har lange tradisjoner for fermentert mat og drikke. Det var på denne måten vi i gamle dager laget blant annet surkål, øl, spekemat og ost. Et annet ord for fermentering er melkesyregjæring. Når vi i dag kjøper varer som tidligere var fermentert, er de ofte pasteurisert og tilsatt eddik, sukker og salt for å etterligne den opprinnelige smaken. Dermed er ikke de ernæringsmessige kvalitetene lenger til stede og har ikke den gode effekten på helsa. 

Hvorfor fermentere? Hele én million nordmenn lider av irritabel tarm. 70 prosent av immunforsvaret vårt ligger i mage- tarmsystemet, og det er viktig med en sunn og variert tarmflora for å sikre god helse. Ved å fermentere mat og drikke får du:

  • god fordøyelse

  • optimalt næringsopptak

  • sterkere immunforsvar

  • bedre hukommelse

  • bedre humør

Gry Hammer er matentusiast, blogger og forfatter. Gammel matkultur og glemte matskatter er hennes varemerke, og hun reiser land og strand rundt for å holde sine populære foredrag og kurs om fermentering. Hun blir også benyttet av flere undervisningsinstitusjoner i Norge. Les mer om Gry Hammer på hjemmesiden hennes. På bloggen Fra jord til bord finner du fristende oppskrifter og gode tips om fermentering.

 

Til toppen

Flere bøker av Gry Hammer:

Anmeldelser Fermentering

Årets beste kokebøker 05.12.2016

Ulike fermenteringsteknikker er tatt frem fra glemmeboken i de siste årene og er blitt en motesak på linje med surdeigsbaking og ølbrygging. Denne boka er ikke noe motejåleri. Her formidles konkrete oppskrifter og fremgangsmåter i tillegg til premissene for de grunnleggende teknikkene på en forståelig og smittende måte under mottoet glade tarmer, gode smaker.

OLE JACOB HOEL, Adresseavisen

Til toppen

Om forfatter

Gry Hammer er forfatter, matentusiast, fermenteringsekspert, yogalærer, spesialist på eteriske oljer og opptatt av mennesket og jorda som en helhet. Hun har hatt en lang og tornefull helsereise, hvor hun har testet ut de fleste dietter i jakten på bedre helse. Ingen diett har gjort meg mer robust enn våre forfedres godt gjemte matskatter, sier hun. Jeg har en sterk kjærlighet for medisinsk mat. I det begrepet inngår langtidskokt kraft, melkesyregjærede og levende matvarer. Gjennom bøker, kurs, foredrag, webinarer og bloggen gryhammer.no deler jeg mine lidenskaper.

Gry Hammer fikk Matprisen 2017 Årets blogger og har skrevet en rekke populære bøker, blant andre bestselgerne Fermentering – mat og drikke for glade tarmer og gode smaker og Eteriske oljer. Hennes siste bok, Fra jord til bord, sammenfatter hele hennes mat- og livsstilsfilosofi og inneholder over 100 oppskrifter på naturlig, tradisjonsrik og bærekraftig mat.

Gry Hammer har litteraturvitenskap, statsvitenskap og kulturfag fra Universitetet i Bergen og Tromsø, og blir benyttet av flere undervisningsinstitusjoner i Norge for sin kunnskap om tradisjonell matkultur, matkvalitet og tradisjonsrike tilberedningsmetoder. Hun bor ved Tyrifjorden med mann, fire barn, hund, høner og en stadig voksende frukt- og grønnsakhage.

Gry Hammer formidler på en levende, troverdig og presis måte hvilken verden av forskjell valg av rene råvarer utgjør for helsen.
Niels Chr. Geelmuyden, forfatter av Sannheten på bordet

Gry Hammer formidler den helseriktige tradisjonsmaten på en måte som passer vår moderne livsstil.
Anne Lene Johnsen, Hjernefabrikken

Grys bøker inspirerer til å dyrke og tilberede råvarene slik jorden, kroppen og smakssansene foretrekker dem.
Margit Vea, kostholdspedagog og forfatter av Supergod mat for gutter og jenter