Fredrik Backman
© Foto: © Linnéa Jonasson Bernholm

Fredrik Backman

Fredrik Backman (f. 1981) debuterte i 2012 med En mann ved navn Ove, som ble en suksess over store deler av verden. Den er også filmatisert. Samme år kom boken Alt min sønn bør vite om verden, som handler om å være foreldre. Året etter kom Mormor hilser og sier unnskyld, mens Britt-Marie var her ble utgitt i 2014. I 2016 kom Bjørnstad, første del i en planlagt trilogi, der Vi mot dere er bok nummer to. Han har også gitt ut bøkene Og veien hjem blir lengre og lengre (2017), og Folk med angst (2019).

Fredrik Backmans bøker har solgt i over 15 millioner eksemplarer på verdensbasis, og er utgitt på 44 språk.

Titler i salg

Viser 1 - 40 av 40

Anmeldelser

«Jeg har fått meg en ny favorittforfatter: Fredrik Backman. Det tok si tid, men nå er vi i gang!»

«Man skulle nesten tro at det kunne bli for mye for en fortsatt relativt ung mann fra Stockholm, men «Folk med angst» - hvilken tittel forresten - har alt i seg til å bli nok en verdenssuksess.»

«(...) han inntar en suveren pallplass blant nålevende forfattere - i mi bok.»

«Historiene han drar opp viser oss en forfatter med solid innsikt i mange deler av menneskesinnet. Og måten han kombinerer innsikten, historiene og personlighetene på er intet mindre enn stor kunst.»

Tor Hammerø, Nettavisen LivsstilFolk med angst

«(...) ikke bare var tittelen interessant for en litt engstelig blogger, boka var også noe helt for seg selv. Den er en ren fornøyelse. Jeg føler meg ivaretatt som leser, og jeg smiler alvorlig, men tilfreds mellom permene.»

«Dette var en virkelig stor leseopplevelse for meg, der historien åpenbarte seg som et klassisk puslespillmysterium hvor brikkene etterhvert falt på plass. Jeg er kanskje litt inhabil til å gi terningkast seks fordi jeg er en sånn person med angst som følte meg sett (og mennesker liker å bli sett) i romanen og ville satt pris på sånne rariteter og formuleringer som dette: «Flere burde spørre om man er sulten i stedet for hvordan man har det» (s. 249). Jeg tar meg likevel friheten og setter seks øyne på terningen. De ser meg. Takk, Backman.»

Helene Larsen, Bloggen aspergerinformator.comFolk med angst

«Som han kan skrive om mennesker, svenske Fredrik Backman (...)»

«(...) en ny historie som sjarmerer og hensetter leseren i alle stemninger, fra sorg og bekymring til latter og glede.»

«Det er det som fjetrer mest - all den humor og fantasi Backman har, evnen til å skildre mennesket varmt og ømt i hverdagens strev, sammen med snedig romansnekring.»

Guri Hjeltnes, VGFolk med angst

Så (...) sitter jeg der da, og humrer og ler, sipper og gråter, fordi Backman spiller på hele følelsesregisteret. Og jeg lar meg rive med. Som alltid. Han har denne evnen til å treffe – i hvert fall meg – hver eneste gang.

Bjørn Bakken, Bjørnebok (bjornebok.bloggnorge.com)Folk med angst

«Ikke la deg lure av omslaget – eller plottet, for boken er god. Virkelig god. Den er underfundig morsom i beskrivelsen av både gisseltageren, politifolkene, vitnene og generelt folk med angst. Men den er også uendelig sår og vakker i sin skildring av mennesker som sliter.»

«Svenske Backman har en helt særegen måte å skrive på som både rører og underholder på en og samme tid.»

Lisbeth Skøelv, TARAFolk med angst

«Fortsatt kan Backman skrive, fortsatt bryr vi oss om spesielt de yngre innbyggerne i byen og om menn som sliter med å formidle følelser, fortsatt blir vi dratt fra side til side av en strøm dramatiske hendelser.»

Ole Jacob Hoel, AdresseavisenVi mot dere

"Sjelden har jeg blitt så berørt av ei bok. Det er hjerteskjærende, det er vondt, det er godt, det er morsomt, det er tragisk, det er vakkert. Om vennskap, om kjærlighet, om svik og om mot. Aller mest om mot. Om det å tørre å stå imot presset fra alle de andre som tror de vet hva som er rett.(...) Av og til er bøker store følelser. Denne boka elsket jeg!"

Bjørn Bakken, BjørnebokBjørnstad

"Bjørnstad er en klok og innsiktsfull roman"

Erik Valebrokk, Mitt liv som Erik (Blogg)Bjørnstad

"Sterk og utfordrende relasjonsroman om livet i et lite samfunn der det bare er én ting som gjelder: Ishockey!"

Arne Hugo Stølan, VGBjørnstad

"Backman har skrevet en fremragende, emosjonell og tankevekkende roman om så mye mer enn en by og dens ishockeylag. "Bjørnstad" er en bok om vennskap, tilhørighet, ansvar og foreldreskapets ulike byrder. Og det er en bok om konsekvensene av hemmelighold."

Beate Ellingsen, HeartartBjørnstad

"Fantasifullt og drevent gjennomført fortelling om ei modig jente, om hva som skjer når ulike virkeligheter åpner seg, og om en mormor som er noe helt for seg selv.(...)En fantastisk historie."

Arne Hugo Stølan, VGMormor hilser og sier unnskyld

"Slik blir dette en god bok, idet den tilbyr et levende eventyr med hele mennesker, som man ofte irriterer seg over, men som man likevel blir glad i."

Ida Vågsether , Stavanger AftenbladMormor hilser og sier unnskyld

"La det være sagt med en eneste gang: En mann ved navn Ove er et lavmælt brak av en bok. Den er så godt skrevet, så full av humor og varme, sorg og skildring, sinne og glede, at jeg skulle ønske jeg hadde flere terninger å trille."

Anders Mehlum Hasle , Sandefjords bladEn mann ved navn Ove

«Det er ikke så ofte jeg får lyst til å bruke ordet perfekt når jeg snakker og skriver om bøker. Tanken kan kanskje streife meg underveis i en bok, men den sitter sjelden fast i hodet når boken avsluttes. Denne gangen er det vanskeligere å legge bort dette ordet. For den svenske forfatteren, Fredrik Backman, har med «En mann ved navn Ove» begått en roman så nær opp mot det perfekte som tenkes kan, i mine øyne.»

Espen Selmer-Torgersen, Brabok.noEn mann ved navn Ove

"En mann ved navn Ove» er både tankevekkande og underhaldande. Eg greip meg i å bli glad iden tverre, iltre og lite sosiale grinebitaren."

Bjarne Tveiten, FædrelandsvennenEn mann ved navn Ove

"Som en av Sveriges mest leste bloggere er Fredrik Backman en mester i å formulere seg i det korte formatet. Det tar han med seg når hanromandebuterer med den aldeles strålende En mann ved navn Ove."

Pål Andreassen, Moss AvisEn mann ved navn Ove

"En mann ved navn Ove» ser i denne stund ihvertfall ut som en klar bestselger."

Bjørn Gabrielsen, Dagens NæringslivEn mann ved navn Ove

"Den er en sjarmbombe full av sære, kantete personligheter, spreke episoder, storstilte konfrontasjoner og rørende forsoninger. Den såreklangbunnen og dype menneskeligheten i boka gjør den til mye mer enn overfladisk moro."

Ole Jacob Hoel, AdresseavisenEn mann ved navn Ove

"Vi blir glade i Ove. Han blir vår mann. Det er en forfatterprestasjon i seg selv. (...) Se opp for en av sommerens sjarmbomber."

Vidar Kvalshaug, AftenpostenEn mann ved navn Ove

"Gled dere til en fin leseopplevelse!"

Tore Irjall, Vestby AvisEn mann ved navn Ove

"Ove er det man omtaler som en «grinebiter». En mann av få ord, som misliker mye og som mener at absolutt alt var mye bedre før. Lettere blir det ikke da kona dør og Ove får lyst til å slå følge. Men en katt og diverse naboer vil det annerledes. Sakte, men sikkert tiner Ove opp og innser at livet likevel har sine lyspunkter. Dette er en humoristisk, men også tankevekkende og gripende roman om oss alle og tiden vi lever i. Glitrende!"

Erik, Tønsberg bladEn mann ved navn Ove