En mann ved navn Ove (Innbundet)

Forfatter:

Nina M Due (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 336
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: En man som heter Ove
Oversatt av: Due, Nina M
ISBN/EAN: 9788202409517
Kategori: Underholdningsromaner og Romaner
Omtale En mann ved navn Ove

Ove er 59 år. Han kjører Saab. Til tross for at han ble sparket som styreleder i borettslaget for flere år siden (i det som Ove selv bare omtaler som «statskuppet»), klarer han ikke å la være å blande seg inn. Han sjekker at alt er på stell, og at ingen bryter reglene.
Men når de nyinnflyttede naboene i rekkehuset midt imot er så uheldige å ødelegge Oves postkasse, blir det opptakten til en humoristisk og hjertevarm historie om rufsete katter, uventet vennskap – og kunsten å rygge med tilhenger. Det som skjer, kommer til å forandre en mann og et borettslag for alltid.

En roman om kjærlighet, skikkelig verktøy og betydningen av alltid å kjøre Saab.

Les mer om boken her.

Til toppen

... både tankevekkande og underhaldande. Eg greip meg i å bli glad i den tverre, iltre og lite sosiale grinebitaren.
Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen

Andre utgaver

En mann ved navn Ove
Bokmål Ebok 2013
En mann ved navn Ove
Bokmål Nedlastbar lydbok 2013
En mann ved navn Ove
Bokmål Heftet 2014
Anmeldelser En mann ved navn Ove

"La det være sagt med en eneste gang: En mann ved navn Ove er et lavmælt brak av en bok. Den er så godt skrevet, så full av humor og varme, sorg og skildring, sinne og glede, at jeg skulle ønske jeg hadde flere terninger å trille."

 
Anders Mehlum Hasle , Sandefjords blad

Perfekt gretten gubbe!

«Det er ikke så ofte jeg får lyst til å bruke ordet perfekt når jeg snakker og skriver om bøker. Tanken kan kanskje streife meg underveis i en bok, men den sitter sjelden fast i hodet når boken avsluttes. Denne gangen er det vanskeligere å legge bort dette ordet. For den svenske forfatteren, Fredrik Backman, har med «En mann ved navn Ove» begått en roman så nær opp mot det perfekte som tenkes kan, i mine øyne.»

 
Espen Selmer-Torgersen, Brabok.no

"En mann ved navn Ove» er både tankevekkande og underhaldande. Eg greip meg i å bli glad iden tverre, iltre og lite sosiale grinebitaren."

 
Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen

Sommerens varmeste historie er svensk

"Som en av Sveriges mest leste bloggere er Fredrik Backman en mester i å formulere seg i det korte formatet. Det tar han med seg når hanromandebuterer med den aldeles strålende En mann ved navn Ove."

 
Pål Andreassen, Moss Avis

"En mann ved navn Ove» ser i denne stund ihvertfall ut som en klar bestselger."

Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

Sommerens sjarmbombe

"Den er en sjarmbombe full av sære, kantete personligheter, spreke episoder, storstilte konfrontasjoner og rørende forsoninger. Den såreklangbunnen og dype menneskeligheten i boka gjør den til mye mer enn overfladisk moro."

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

Ensomhet og Saab

"Vi blir glade i Ove. Han blir vår mann. Det er en forfatterprestasjon i seg selv. (...) Se opp for en av sommerens sjarmbomber."

Vidar Kvalshaug, Aftenposten

"En mann ved navn Ove" - bibliotekarene anbefaler

"Gled dere til en fin leseopplevelse!"

Tore Irjall, Vestby Avis

Årets feel good-bok!

"Ove er det man omtaler som en «grinebiter». En mann av få ord, som misliker mye og som mener at absolutt alt var mye bedre før. Lettere blir det ikke da kona dør og Ove får lyst til å slå følge. Men en katt og diverse naboer vil det annerledes. Sakte, men sikkert tiner Ove opp og innser at livet likevel har sine lyspunkter. Dette er en humoristisk, men også tankevekkende og gripende roman om oss alle og tiden vi lever i. Glitrende!"

Erik, Tønsberg blad

Til toppen

Om forfatter

Fredrik Backman (f. 1981) debuterte i 2012 med En mann ved navn Ove, som ble en suksess over store deler av verden. Den er også filmatisert. Samme år kom boken Alt min sønn bør vite om verden, som handler om å være foreldre. Året etter kom Mormor hilser og sier unnskyld, mens Britt-Marie var her ble utgitt i 2014. I 2016 kom Bjørnstad, første del i en planlagt trilogi, der Vi mot dere er bok nummer to. Han har også gitt ut bøkene Og veien hjem blir lengre og lengre (2017), og Folk med angst (2019).

Fredrik Backmans bøker har solgt i over 15 millioner eksemplarer på verdensbasis, og er utgitt på 44 språk.