Bjørnstad (Innbundet)

Serie: Bjørnstad 1

Forfatter:

Einar Blomgren (Oversetter)

En fortelling om idrett og familieliv, og om hvor langt vi er villige til å gå for å beskytte barna våre, fra Fredrik Backman forfatter av bestselgeren En mann ved navn Ove.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 432
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Björnstad
Oversatt av: Blomgren, Einar
Serie: Bjørnstad
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788202457211
Kategori: Underholdningsromaner og Romaner
Omtale Bjørnstad

«En fortelling med stor dramatikk og sterke følelser, en av årets beste skjønnlitterære bøker.» Dagen

Bjørnstad er den første delen i en serie om et lite sted med store drømmer. Den handler om unge jenters udødelige vennskap, og om unge gutter som spiller hockey med en hel bygds forventninger hvilende på sine skuldre. Men det handler også om en uoppklart forbrytelse, om hvor raskt et samfunn kan lære seg å lukke øynene og om de forferdelige tingene vi iblant er villige til å gjøre for å oppnå suksess.

Midt i alt dette står Peter, som flytter hjem etter livet som hockeyproff for å bygge opp det lokale laget, og Mira som slites mellom advokatkarrieren og et stille liv i skogen som kone og mor. Dette er en fortelling om idrett og familieliv, og om hvor langt vi er villige til å gå for å beskytte barna våre.

Oversatt av Einar Blomgren.

Til toppen

En imponerende roman, ulikt alt annet.
BTJ

Andre utgaver

Bjørnstad
Bokmål Ebok 2017
Bjørnstad
Bokmål Nedlastbar lydbok 2017
Bjørnstad
Bokmål Heftet 2018
Anmeldelser Bjørnstad

Rett i hjertet

"Sjelden har jeg blitt så berørt av ei bok. Det er hjerteskjærende, det er vondt, det er godt, det er morsomt, det er tragisk, det er vakkert. Om vennskap, om kjærlighet, om svik og om mot. Aller mest om mot. Om det å tørre å stå imot presset fra alle de andre som tror de vet hva som er rett.(...) Av og til er bøker store følelser. Denne boka elsket jeg!"

 
Bjørn Bakken, Bjørnebok

"Bjørnstad er en klok og innsiktsfull roman"

 
Erik Valebrokk, Mitt liv som Erik (Blogg)

"Sterk og utfordrende relasjonsroman om livet i et lite samfunn der det bare er én ting som gjelder: Ishockey!"

Arne Hugo Stølan, VG

"Backman har skrevet en fremragende, emosjonell og tankevekkende roman om så mye mer enn en by og dens ishockeylag. "Bjørnstad" er en bok om vennskap, tilhørighet, ansvar og foreldreskapets ulike byrder. Og det er en bok om konsekvensene av hemmelighold."

Beate Ellingsen, Heartart

Til toppen

Om forfatter

Fredrik Backman (f. 1981) debuterte i 2012 med En mann ved navn Ove, som ble en suksess over store deler av verden. Den er også filmatisert. Samme år kom boken Alt min sønn bør vite om verden, som handler om å være foreldre. Året etter kom Mormor hilser og sier unnskyld, mens Britt-Marie var her ble utgitt i 2014. I 2016 kom Bjørnstad, første del i en planlagt trilogi, der Vi mot dere er bok nummer to. Han har også gitt ut bøkene Og veien hjem blir lengre og lengre (2017), og Folk med angst (2019).

Fredrik Backmans bøker har solgt i over 15 millioner eksemplarer på verdensbasis, og er utgitt på 44 språk.

Bøker i serien