Bjørnstad (Innbundet)

Serie: Bjørnstad 1

Forfatter:

Einar Blomgren (Oversetter)

En fortelling om idrett og familieliv, og om hvor langt vi er villige til å gå for å beskytte barna våre, fra Fredrik Backman forfatter av bestselgeren En mann ved navn Ove.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 432
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Björnstad
Oversatt av: Blomgren, Einar
Serie: Bjørnstad
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788202457211
Kategori: Underholdningsromaner og Romaner
Omtale Bjørnstad

«En fortelling med stor dramatikk og sterke følelser, en av årets beste skjønnlitterære bøker.» Dagen

Bjørnstad er den første delen i en serie om et lite sted med store drømmer. Den handler om unge jenters udødelige vennskap, og om unge gutter som spiller hockey med en hel bygds forventninger hvilende på sine skuldre. Men det handler også om en uoppklart forbrytelse, om hvor raskt et samfunn kan lære seg å lukke øynene og om de forferdelige tingene vi iblant er villige til å gjøre for å oppnå suksess.

Midt i alt dette står Peter, som flytter hjem etter livet som hockeyproff for å bygge opp det lokale laget, og Mira som slites mellom advokatkarrieren og et stille liv i skogen som kone og mor. Dette er en fortelling om idrett og familieliv, og om hvor langt vi er villige til å gå for å beskytte barna våre.

Oversatt av Einar Blomgren.

Til toppen

En imponerende roman, ulikt alt annet.
BTJ

Andre utgaver

Bjørnstad
Bokmål Ebok 2017
Bjørnstad
Bokmål Nedlastbar lydbok 2017
Bjørnstad
Bokmål Heftet 2018
Anmeldelser Bjørnstad

Rett i hjertet

"Sjelden har jeg blitt så berørt av ei bok. Det er hjerteskjærende, det er vondt, det er godt, det er morsomt, det er tragisk, det er vakkert. Om vennskap, om kjærlighet, om svik og om mot. Aller mest om mot. Om det å tørre å stå imot presset fra alle de andre som tror de vet hva som er rett.(...) Av og til er bøker store følelser. Denne boka elsket jeg!"

 
Bjørn Bakken, Bjørnebok

"Bjørnstad er en klok og innsiktsfull roman"

 
Erik Valebrokk, Mitt liv som Erik (Blogg)

"En vidunderlig bok av forfatteren til En mann ved navn Ove"

Familien

"Sterk og utfordrende relasjonsroman om livet i et lite samfunn der det bare er én ting som gjelder: Ishockey!"

Arne Hugo Stølan, VG

"Backman har skrevet en fremragende, emosjonell og tankevekkende roman om så mye mer enn en by og dens ishockeylag. "Bjørnstad" er en bok om vennskap, tilhørighet, ansvar og foreldreskapets ulike byrder. Og det er en bok om konsekvensene av hemmelighold."

Beate Ellingsen, Heartart

«Mesterlig i sin fortellerstil og ærlighet. Dette er en ny seier for Backman, som til og med overgår den hyllede En mann ved navn Ove.»

The Amazon Book Review

«Leserne tror kanskje det handler om hockey, men det er de rike karakterene som stjeler showet, samt Backmans elegante skildring av en tragedie og hvordan det påvirker en småby. Selv om fortellingen til tider er mørk, skinner kjærligheten, forsakelsen og vennskaps- og familiebåndene gjennom, og det ender til slutt med håp og forsoning.»

Publishers Weekly

«Backman er en mester, karakterene hans er gjenkjennelige og likevel originale, uperfekte, men like fullt heroiske. En grundig og medrivende skildring av hva det vil si å være menneske som jeg vil huske lenge.»

Kirkus Reviews

«Du kommer til å elske denne fengslende romanen.»

People

«Som i alle Backmans romaner ender også denne i både smerte og varme … Sannsynligvis den beste svenske romanen noensinne om sport.»

TT Nyhetsbyrån

«Bjørnstad er en realistisk relasjonsroman med alvorlig tematikk som utspiller seg i en gudsforlatt småby et sted i Norrland. Men Backmans stil er umiskjennelig … Dramaturgisk er boken godt oppbygd, her skjer ingen drap, men spenningen i fortellingen bygges opp på nesten thrilleraktig vis. En sterk fortelling (…) ikke minst selve hockeyspillet engasjerer (noe som ikke sier lite, ettersom jeg er komplett uinteressert i sporten).»

Sydsvenskan

«En fortelling med stor dramatikk og sterke følelser, en av årets beste skjønnlitterære bøker.»

Dagen

"Bjørnstad er en fortelling som gjør vondt i magen og som på en effektiv måte løfter opp temaer som tilhørighet, mannlighet og gruppedynamikk. For å sammenfatte: Det er en sykt bra roman."

icakuriren

"Jeg er patologisk uinteressert i sport, all sport. Og likevel leser jeg boken i ett strekk (…) Spennende og engasjerende å få se inn i en for meg ukjent verden."

Expressen Söndag

"En herlig leseopplevelse."

Mariestads-Tidningen

"En sidevender."

Göteborgs-Posten

"En imponerende roman, ulikt alt annet."

BTJ (SE)

Til toppen

Om forfatter

Fredrik Backman (f. 1981) debuterte i 2012 med En mann ved navn Ove, som ble en suksess over store deler av verden. Den er også filmatisert. Samme år kom boken Alt min sønn bør vite om verden, som handler om å være foreldre. Året etter kom Mormor hilser og sier unnskyld, mens Britt-Marie var her ble utgitt i 2014. I 2016 kom Bjørnstad, første del i en planlagt trilogi, der Vi mot dere er bok nummer to. Han har også gitt ut bøkene Og veien hjem blir lengre og lengre (2017), og Folk med angst (2019).

Fredrik Backmans bøker har solgt i over 10 millioner eksemplarer på verdensbasis, og er utgitt på 44 språk.

Bøker i serien