Fedon Alexander Lindberg
© Studio Dreyer Hensley

Fedon Alexander Lindberg

Dr. Fedon A. Lindberg er lege og spesialist i indremedisin, med spesialkompetanse på stoffskifte- og hormonsykdommer, ernæring og helse. Han var ferdig utdannet lege i 1985. I 1999 startet dr. Lindberg den første tverrfaglige spesialklinikken for behandling av fedme i Norge. Siden klinikken ble etablert, har den opparbeidet en betydelig spisskompetanse innen utredning, behandling, oppfølging og sekundærforebygging av livsstilsrelaterte sykdommer. Dr. Fedon Lindbergs klinikk finner du i Oslo, Bergen, Stavanger og Arendal. Klinikken i Oslo alene har behandlet mer enn 15 000 pasienter og utfører ca. 6000 konsultasjoner årlig.

Fedon Lindberg holder en rekke kurs og foredrag, og blir hyppig konsultert av mediene for å gi ekspertuttalelser i saker som gjelder helse og kosthold. Han står bak en rekke boksuksesser som har kommet i flere utgaver og mange opplag, som Mat for livet (2011), Naturlig slank (2012), Sunne pastaretter (2012), Smartkarbo - ikke ett fett (2012) og Helt gresk (2013).

 

 

Anmeldelser

"Etter å lest den greske legens tanker om tilstedeværelse og mat, blir middagen servert vekk fra TV’en, og med mer fokus på mat, og dagen som har vært. Boken er superfin, med en avslappet tone og fristende bilder."

"Han skriver så inspirerende både om hvorfor og hvordan at jeg gikk hundre prosent inn for oppgaven under måltidene i to døgn, gikk ned en kilo, kjente fred og tilfredshet, akkurat etter oppskriften. Så ble det fullmåne, stress, for mange gjøremål, for mye uro, og jeg mister grepet. Men jeg er ikke i tvil om at han har rett: Det er bare å fortsette, øvelse gjør mester, og etter et visst antall dager (var det 60?), er den nye vanen innarbeidet, og dette gjelder selv om man snublet og falt av lasset flere ganger underveis."

Basisk matTid med maten

"Lindberg får deg til å tenke gjennom følelser til mat og næring: Når er det lurt å handle mat; planlegging; hvilke matvarer bør du ha i kjøkkenet ditt; positive følelser rundt tilberedning og spising, at det ikke er lurt å spise på autopilot, men kjenne på følelsen av å være sulten og mett; spise i ro uten TV, uten mye konversasjon, uten aviser og bøker. Teksten er flott illustrert og lettlest. Spesielt er siste 2/3 av boken flott og fylt med 80 illustrerte oppskrifter fordelt på frokost, lunsj, middag, kaffekos og dessert. Boken er for allmennheten, men behandlere kan også få tips til bruk i egen pasientkonsultasjon. Forfatteren sier at han selv bruker teknikker herfra i egen praksis."

Mette Helvik Morken , Tidsskrift for den norske legeforeningTid med maten