Fedon Alexander Lindberg
© Studio Dreyer Hensley

Fedon Alexander Lindberg

Dr. Fedon A. Lindberg er lege og spesialist i indremedisin, med spesialkompetanse på stoffskifte- og hormonsykdommer, ernæring og helse. Han var ferdig utdannet lege i 1985. I 1999 startet dr. Lindberg den første tverrfaglige spesialklinikken for behandling av fedme i Norge. Siden klinikken ble etablert, har den opparbeidet en betydelig spisskompetanse innen utredning, behandling, oppfølging og sekundærforebygging av livsstilsrelaterte sykdommer. Dr. Fedon Lindbergs klinikk finner du i Oslo, Bergen, Stavanger og Arendal. Klinikken i Oslo alene har behandlet mer enn 15 000 pasienter og utfører ca. 6000 konsultasjoner årlig.

Fedon Lindberg holder en rekke kurs og foredrag, og blir hyppig konsultert av mediene for å gi ekspertuttalelser i saker som gjelder helse og kosthold. Han står bak en rekke boksuksesser som har kommet i flere utgaver og mange opplag, som Mat for livet (2011), Naturlig slank (2012), Sunne pastaretter (2012), Smartkarbo - ikke ett fett (2012) og Helt gresk (2013).

 

 

Anmeldelser

"Lindberg får deg til å tenke gjennom følelser til mat og næring: Når er det lurt å handle mat; planlegging; hvilke matvarer bør du ha i kjøkkenet ditt; positive følelser rundt tilberedning og spising, at det ikke er lurt å spise på autopilot, men kjenne på følelsen av å være sulten og mett; spise i ro uten TV, uten mye konversasjon, uten aviser og bøker. Teksten er flott illustrert og lettlest. Spesielt er siste 2/3 av boken flott og fylt med 80 illustrerte oppskrifter fordelt på frokost, lunsj, middag, kaffekos og dessert. Boken er for allmennheten, men behandlere kan også få tips til bruk i egen pasientkonsultasjon. Forfatteren sier at han selv bruker teknikker herfra i egen praksis."

Mette Helvik Morken , Tidsskrift for den norske legeforeningTid med maten