Fedon Alexander Lindberg
© Foto: Tove K. Breistein

Fedon Alexander Lindberg

Dr. Fedon Lindberg er tildelt Brobyggerprisen Fritt Helsevalg 2021.

Fedon Lindberg er spesialist i indremedisin, kostholdsekspert, matentusiast, foredragsholder og forfatter og har utgitt bøker i over 20 land. Han driver klinikk i Oslo og har spesialkompetanse på stoffskifte- og hormonsykdommer, ernæring og helse. I 1999 startet dr. Lindberg den første tverrfaglige spesialklinikken for behandling av fedme i Norge. Siden klinikken ble etablert, har den opparbeidet en betydelig spisskompetanse innen utredning, behandling, oppfølging og forebygging av livsstilssykdommer.

Fedon Lindberg holder mange kurs og foredrag og står bak en rekke bokutgivelser, for eksempel Hjertegod mat, Kokeboken naturlig slank med tarm i balanse, Helt gresk og Smart barnemat, sistnevnte i samarbeid med klinisk ernæringsfysiolog Merete Hansen-Møllerud.

Anmeldelser

"Lindberg får deg til å tenke gjennom følelser til mat og næring: Når er det lurt å handle mat; planlegging; hvilke matvarer bør du ha i kjøkkenet ditt; positive følelser rundt tilberedning og spising, at det ikke er lurt å spise på autopilot, men kjenne på følelsen av å være sulten og mett; spise i ro uten TV, uten mye konversasjon, uten aviser og bøker. Teksten er flott illustrert og lettlest. Spesielt er siste 2/3 av boken flott og fylt med 80 illustrerte oppskrifter fordelt på frokost, lunsj, middag, kaffekos og dessert. Boken er for allmennheten, men behandlere kan også få tips til bruk i egen pasientkonsultasjon. Forfatteren sier at han selv bruker teknikker herfra i egen praksis."

Mette Helvik Morken , Tidsskrift for den norske legeforeningTid med maten