Jørgen Ravneberg
© Foto: Camilla Jensen

Jørgen Ravneberg

Jørgen Ravneberg (f. 1992) er er opprinnelig fra Alta i Finnmark. Han kom til Oslo som kokkelærling hos Ylajali før han dro til Frankrike for å jobbe for trestjerners- og Michelin-restauranten Régis Macron. I dag har altaværingen en morsom og dynamisk hverdag som kokk og kjøkkensjef på Kolonihagen Frogner i Oslo. Her får han dyrke sin matfilosofi med feelgood-mat basert på kortreiste og bærekraftige råvarer i sesong, med minst mulig triksing. Ravneberg er også selvlært sanker og mener at det på nesten hvert gatehjørne skjuler seg en kulinarisk hemmelighet om man bare ser etter.

Jørgen Ravneberg var i 2022 én av tre finalister til å bli Norges bondelags Bondelagskokk: Vil bli bedre kjent med bonden. Blir Jørgen ny Bondelagskokk? - Norges Bondelag (bondelaget.no)

Anmeldelser

"Jeg kan ikke skjønne annet enn at dette må være den mest komplette boka innen sin sjanger (...). Sjelden har jeg sittet så lenge og blitt så bergtatt av en sakprosabok."

Per A. Borglund, Mat fra NorgeSankeboka