Norge har et stort råvaremangfold. Det finnes mye mer enn importerte tomater og urter – faktisk rett utenfor der du bor! Med den økende interessen for bærekraftig og lokal mat viser denne boka en verden av spiselige, ville vekster. Lær å identifisere arter, forstå hvor de trives og bruk disse smakene i matlagingen.
Ravneberg beskriver grundig hver plante – fra kjennetegn til sesongvariasjoner, med tips og kreative oppskrifter. Enten du er erfaren sanker eller nybegynner, gir Sankeboka deg verktøyene til å utforske og nyte det naturen tilbyr. La deg inspirere til å sanke med kunnskap og respekt, og bring et stykke av det ville Norge inn i ditt kjøkken!
Norge har et stort råvaremangfold. Det finnes mye mer enn importerte tomater og urter – faktisk rett utenfor der du bor! Med den økende interessen for bærekraftig og lokal mat viser denne boka en verden av spiselige, ville vekster. Lær å identifisere arter, forstå hvor de trives og bruk disse smakene i matlagingen.
Ravneberg beskriver grundig hver plante – fra kjennetegn til sesongvariasjoner, med tips og kreative oppskrifter. Enten du er erfaren sanker eller nybegynner, gir Sankeboka deg verktøyene til å utforske og nyte det naturen tilbyr. La deg inspirere til å sanke med kunnskap og respekt, og bring et stykke av det ville Norge inn i ditt kjøkken!
Jørgen Ravneberg (f. 1992) er er opprinnelig fra Alta i Finnmark. Han kom til Oslo som kokkelærling hos Ylajali før han dro til Frankrike for å jobbe for trestjerners- og Michelin-restauranten Régis Macron. I dag har altaværingen en morsom og dynamisk hverdag som kokk og kjøkkensjef på Kolonihagen Frogner i Oslo. Her får han dyrke sin matfilosofi med feelgood-mat basert på kortreiste og bærekraftige råvarer i sesong, med minst mulig triksing. Ravneberg er også selvlært sanker og mener at det på nesten hvert gatehjørne skjuler seg en kulinarisk hemmelighet om man bare ser etter.
Jørgen Ravneberg var i 2022 én av tre finalister til å bli Norges bondelags Bondelagskokk.