
Sankeboka sommer
Jørgen Ravneberg
Av Jørgen Ravneberg, 2022, Innbundet
Jeg ønsker inderlig å vise hvor lett det er å bruke flere ville vekster i matlagingen vår. Samtidig håper jeg å vise flere det fantastiske matfatet som finnes der ute, og forhåpentligvis blir det lettere å komme seg ut og sette pris på den utrolige naturen vår,
sier Jørgen Ravneberg som er kokk og kjøkkensjef på Kolinihagen Frogner i Oslo. Han er opptatt av feelgood-mat basert på kortreiste og bærekraftige råvarer i sesong, med minst mulig triksing.
Han er også selvlært sanker og mener at det på nesten hvert gatehjørne skjuler seg en kulinarisk hemmelighet om man bare ser etter.
Spis mer grønt er en oppskriftsbok basert på mange av de ville vekstene fra Ravnebergs første bok, Sankeboka. Denne boken har som formål å inspirere til mer bruk av både ville og dyrkede grønnsaker og råvarer, og vise hvor enkelt det er å inkludere ville vekster i vanlig kost. Oppskriftene er enkle for å holde terskelen lav og kvaliteten høy. Rettene treffer de fleste behov, fra middag på tirsdag til date-night på lørdag.
Jeg ønsker inderlig å vise hvor lett det er å bruke flere ville vekster i matlagingen vår. Samtidig håper jeg å vise flere det fantastiske matfatet som finnes der ute, og forhåpentligvis blir det lettere å komme seg ut og sette pris på den utrolige naturen vår,
sier Jørgen Ravneberg som er kokk og kjøkkensjef på Kolinihagen Frogner i Oslo. Han er opptatt av feelgood-mat basert på kortreiste og bærekraftige råvarer i sesong, med minst mulig triksing.
Han er også selvlært sanker og mener at det på nesten hvert gatehjørne skjuler seg en kulinarisk hemmelighet om man bare ser etter.
Spis mer grønt er en oppskriftsbok basert på mange av de ville vekstene fra Ravnebergs første bok, Sankeboka. Denne boken har som formål å inspirere til mer bruk av både ville og dyrkede grønnsaker og råvarer, og vise hvor enkelt det er å inkludere ville vekster i vanlig kost. Oppskriftene er enkle for å holde terskelen lav og kvaliteten høy. Rettene treffer de fleste behov, fra middag på tirsdag til date-night på lørdag.
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager
Fri frakt på bestillinger over 299,-
Jørgen Ravneberg
Jørgen Ravneberg
Jørgen Ravneberg, Jim-André Stene
Jørgen Ravneberg
Jørgen Ravneberg
Jørgen Ravneberg
Jørgen Ravneberg
Jørgen Ravneberg (f. 1992) er er opprinnelig fra Alta i Finnmark. Han kom til Oslo som kokkelærling hos Ylajali før han dro til Frankrike for å jobbe for trestjerners- og Michelin-restauranten Régis Macron. I dag har altaværingen en morsom og dynamisk hverdag som kokk og kjøkkensjef på Kolonihagen Frogner i Oslo. Her får han dyrke sin matfilosofi med feelgood-mat basert på kortreiste og bærekraftige råvarer i sesong, med minst mulig triksing. Ravneberg er også selvlært sanker og mener at det på nesten hvert gatehjørne skjuler seg en kulinarisk hemmelighet om man bare ser etter.
Jørgen Ravneberg var i 2022 én av tre finalister til å bli Norges bondelags Bondelagskokk.