Sankeboka (Innbundet)

Velsmakende ville vekster

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 416
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202606565
Kategori: Natur og fritid
Omtale Sankeboka
Sankeboka er en pedagogisk og enkel bok å bruke i jakten på velsmakende, gratis mat. Alle vekstene som blir beskrevet er også illustrert med fotografi.

Folk blir mer og mer opptatt av spiselige, ville vekster. I vår norske natur har vi mange spiselige arter: Grønnsaker, salater, urter, skudd fra trær, blomster, busker, bær, røtter og tang - alt sammen både sunt og velsmakende!

Jørgen Ravneberg, kokk og kjøkkensjef på Kolonihagen restaurant i Oslo, har samlet 177 vekster fra norsk flora. Ravneberg tar bare med de aller mest velsmakende vekstene vi har, sånn at du kan bruke boka til å skaffe deg gratis, smakfull mat, hvor enn du er i landet.

I Sankeboka lærer du deg å identifisere disse ville vekstene, hvor de vokser og når du bør plukke dem. Kunnskap om de ulike artene er viktig når du skal ut i naturen. Sankeboka beskriver hver av de 177 spiselige vekstene utførlig, du får kunnskap om de viktigste kjennetegnene, om lukt, farge og hvordan de ser ut. Ravneberg gir også tips om hvordan best bruke dem.

Boka er det også utstyrt med et utvalg grunnoppskrifter i eget kapittel.

Til toppen

Anmeldelser Sankeboka

Jørgen Ravneberg har skrevet en håndbok til hjelp for å utforske naturen 29.06.2019

«Sankeboka er blitt en vakker og ryddig bok, både i form og presentasjon og det er helt tydelig at det er lagt ned et betydelig arbeid for å få et så gjennomarbeidet og godt produkt.»
 
Altaposten
"Jeg kan ikke skjønne annet enn at dette må være den mest komplette boka innen sin sjanger (...). Sjelden har jeg sittet så lenge og blitt så bergtatt av en sakprosabok."Per A. Borglund, Mat fra Norge

Bytt ut det butikkinnkjøpte, plastforurensende garnityret med no friske greier fra egen grøftekant. 29.06.2019

«Kjøkkensjefen på Kolonihagen viser vei.»Klassekampen

Til toppen

Om forfatter
Jørgen Ravneberg (f. 1992) er kjøkkensjef på restaurant Kolonihagen Frogner i Oslo. Han er opprinnelig fra Alta i Finnmark.