Åsne Seierstad
© Fotograf: Cecilie Owren

Åsne Seierstad

Åsne Seierstad (f. 1970) er cand.mag fra Universitetet i Oslo med fagene russisk, spansk og idéhistorie. Som krigskorrespondent dekket hun konflikten i Irak (2003) og Afghanistan (2001) for skandinavisk presse og media.

Fra 1998 til 2000 jobbet hun i NRK Dagsrevyen, og dekket blant annet krigen i Kosovo i 1999. Hun var korrespondent for Arbeiderbladet i Kina 1997, og i Russland fra 1993 til 1996.

Seierstad har tidligere utgitt bøkene Med ryggen mot verden (2000), Bokhandleren i Kabul (2002), Hundre og én dag (2003) og Med ryggen mot verden - fremdeles (2004). Hun har mottatt en rekke nasjonale og internasjonale priser for sitt journalistiske virke og for sine bokutgivelser.

Titler i salg

Viser 1 - 23 av 23

Anmeldelser

"Det er et godt grep, hennes styrke er kunnskap om litteratur, kultur, språk, hun får tillit og oppnår direkte kontakt. Den velskrevne boken er sterkest i skildringen av barnas armod før de kom til barnehjemmet, var hundedrepere, notoriske tyver, bevæpnet med murstein, utsatt for overgrep, så ødelagt at de kunne finne på å henge et lik opp i et juletre på barnehjemmet...Deler av denne boken kan inngå som skoleeksempel i hvordan lage reportasje: Åsne Seierstad er på stedet - nærværende, observant, med god teft og en stor porsjon mot."

Guri Hjeltnes, VGDe krenkede

"Sterke historier fra en glemt krig."

Fredrik Wandrup, DagbladetDe krenkede

Dens driv og rytme er ikke formet for spenningens skyld, men skapt av en standhaftig vilje til å fortelle om krenkelsene. Om brutale overgrep. Boken har krevd et mot ut over det vanlige. Den er et viktig og alvorlig lærestykke om Tsjetsjenia og i journalistikk på sitt beste."

Dag Kullerud, AftenpostenDe krenkede

"Alt skildres slik det etter hvert er blitt et varemerke hos Seierstad: Observant og tilstrebet nøytralt, med blikk for små og talende detaljer, og i et lett og levende språk. Mer tilgjengelig og leservennlig enn dette er det neppe mulig å gjøre konflikten i Tsjetsjenia."

Ivar A Iversen, DagsavisenDe krenkede

"Lærerike og betagende portretter ..."

Knut Hoem, NRK P2Med ryggen mot verden - fremdeles

"En bragd av en bok."

Tom Egil Hverven, NRKHundre og én dag

"Det er bare å slå fast at dette antakelig er den sterkeste norske krigsreporterbok noensinne."

Sven Egil Omdahl, Stavanger AftenbladHundre og én dag

"Hun gir et storartet innsyn i arbeidsforholdene, kampen med det irakiske informasjonsministeriet, i boforhold på de stadig mer herjede hotellene. Dette er en kvinne med godt blikk."

Guri Hjeltnes, VGHundre og én dag

"Åsne Seierstad befinner seg uten tvil i frontlinjen blant Norges utenriksjournalister."

Stian Bromark, DagbladetHundre og én dag

"En intens skildring av tilværelsen som øyevitne i krigens Bagdad, hvor Åsne Seierstad konsentrerer seg om krigsreporterens viktigste arbeidsredskaper: Sine egne sanser."

Per Anders Madsen, AftenpostenHundre og én dag

"Åsne Seierstad har skrevet en glimrende bok. En bok med mening og innhold, en bok som griper, som beretter, som bringer oss ansikt til ansikt med den serbiske, ufattelige tragedien."

Grete Gaulin, Ny TidMed ryggen mot verden

"Seierstad har evnen til å komme tett innpå folk, og hun skaper spennende og levende portretter."

Sten Inge Jørgensen, VGMed ryggen mot verden

"… en perspektivrik og spennende skildring av et samfunn i forfall og av et folk med dets tragedier, dets apati og dets håp."

Per Anders Madsen, AftenpostenMed ryggen mot verden