Laster...
Av Jørgen Kolderup, 2008, Heftet
«Jeg synes salater er fantastisk fascinerende. Det finnes så utrolig mange muligheter til å variere med smaker og konsistenser. Salater kan spises som hovedrett, som forrett eller smårett, eller være spennende tilbehør til resten av middagen. For meg er salater en blanding av ingredienser som kan være tilberedt på hver sin måte eller sammen, med smaker som harmonerer og et visst preg av friskhet. Og det beste av alt - det er enkelt å briljere på kjøkkenet med salater!»
Jørgen Kolderup, sølvvinner i Årets Grønne Kokk 2005, deler med oss av sin filosofi og store kreativitet når det gjelder salater. Her finner du:
Fri frakt på bestillinger over 299,-
Jørgen Kolderup er 25 år og er født og oppvokst i Son, Oslofjordens perle. Det er Jørgens bestemødre som skal ha æren for de første gastronomiske opplevelsene. Men det ble mer alvor i mattankegangen på Vestby vgs, det var der han fant ut at det faktisk var utrolig gøy å lage mat. Etter det fulgte 2 års inspirerende læretid på Hotel Continental, under sjefer som Robert Bruun, Pål Suarez, Trond Andresen og Oddbjørn Moen.
Etter endt læretid ble det Brasseriet Hansken, hos Yngvar Nilsen, som kokk og etter hvert soussjef. Deretter ble det reising med ryggsekk som «matturist» en god stund. Etter noen korte opphold på Continental og blå restaurant i Asker var han med på å starte Kreativ Catering. Der jobbet han med catering, matkurs og «gla`koking» inntil sommeren 2005.