Matprisen 2017 - Årets blogger til Gry Hammer
Matprisen løfter fram og hedrer bønder, kokker og mennesker som bryr seg om bærekraftige måltider

Norges guru på fermentering, Gry Hammer har vunnet Matprisen 2017 i klassen Årets blogger.
Juryen om Gry Hammer
"Forfekter at slow food, kombinert med slow living, gir kjappe hoder og sunne hjerter. Hun er prinsippfast, men imøtekommende, og når frem til de tusen hjem.? Gry Hammer er et utmerket eksempel på at det går an å nå ut med sine verdier på verdensveven uten å være et troll eller banal, men snarere ydmyk og kunnskapsrik."
Matprisen
Matprisen ble etablert i 2014 av ØQ – Økologisk mat i storhusholdninger og DebioInfo.
Matprisen løfter fram og hedrer bønder, kokker og mennesker som bryr seg om bærekraftige måltider.
Til grunn for Matprisen ligger konseptet Et bærekraftig måltid, og gjennom prisutdelingen skal vi hedre enkeltmennesker og virksomheter som bryr seg. Mennesker som setter økologi og bærekraft i fokus, og som bidrar til at det serveres flere bærekraftige måltider.