Seiobo der nede (Innbundet)

Forfatter:

Ove Lund (Oversetter)

Seiobo der nede er en melankolsk, språklig briljant prosatekst om oppfordrer oss til å ta vare på evnen til å gi vår fulle konsentrasjon til det sublime i kunsten. «Språklig suveren. Mektig oversettelse. Måtte den leses av mange.» Preben Jordal, Aftenposten

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 400
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Seiobo járt odalent
Oversatt av: Lund, Ove
ISBN/EAN: 9788202606848
Kategori: Romaner
Omtale Seiobo der nede

Seiobo er en japansk gudinne. Ferskentrærne hennes blomstrer bare en gang hvert 3000. år, men den som ser blomstringen, forblir udødelig. Folk har sluttet å tro på slike historier, men ikke å lengte etter dem. I Seiobo der nede undersøker László Krasznahorkai vår lengsel etter det vakre. Han skildrer hvordan det i hver epoke, til enhver tid har eksistert fullkomne gjenstander: En egretthegre som jakter urørlig i en elv, grimasene til en No-maske, den absolutte nakenheten i ikonets ansikt.

Seiobo der nede kom opprinnelig ut i 2008, og regnes som et av Krasznahorkais viktigste verk. Boken består av 17 løst sammenhengende fortellinger der forfatteren tar med leseren på en reise gjennom tid og rom, fra Kyoto til Venezia, fra Paris til Athen via Grenada og Geneve. Det er en melankolsk, språklig briljant prosatekst om oppfordrer oss til å ta vare på evnen til å gi vår fulle konsentrasjon til det sublime i kunsten.

Til toppen

Måtte den leses av mange.
Preben Jordal, Aftenposten

Andre utgaver

Seiobo der nede
Bokmål Ebok 2019

Flere bøker av László Krasznahorkai:

Anmeldelser Seiobo der nede

Mesterlig roman!

«László Krasznahorkais prosa holder et nivå de fleste forfattere bare kan drømme om.
(...) oppfinnsom, kunnskapsrik og språklig suveren.
(...) i Ove Lunds mektige oversettelse.
«Måtte den leses av mange.»Preben Jordal, Aftenposten

Til toppen

Om forfatter
László Krasznahorkai (f. 1954) er en prisbelønnet og høyt respektert ungarsk forfatter. Hans navn nevnes ofte i første rekke blant kandidater til Nobels litteraturpris. For romanen Satantango, som kom på norsk i 2016, mottok han den prestisjetunge Man International Booker Prize.

Seiobo der nede kom opprinnelig ut i Ungarn i 2008, og på norsk i 2019. Ove Lund mottok Kritikerprisen for sin oversettelse av romanen.

«Det universelle i Krasznahorkais blikk knuser enhver tvil man noen gang skulle ha hatt til samtidslitteraturen.» W.G. Sebald