Faste – den komplette guiden (Innbundet)

Hvordan du fornyer og reparerer kroppen med periodisk, kort eller lang faste

Forfatter:

, , , , og

Mette-Cathrine Jahr (Oversetter)

Fastlegen om fasting

Forfatter: , , , , og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 304
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The complete guide to fasting. Heal your body through intermittent, alternate-day, and extended fasting
Oversatt av: Jahr, Mette-Cathrine
ISBN/EAN: 9788202620127
Kategori: Helse og psykisk helse
Omtale Faste – den komplette guiden

Faste – den komplette guiden egner seg både for deg som aldri har forsøkt faste tidligere, som vil forsøke periodisk faste eller ønsker å vite mer om hvordan man faster over lengre tid.

Faste fornyer og reparerer cellene i kroppen din, forebygger og reduserer overvekt og reverserer en rekke sykdommer, for eksempel diabetes og autoimmun sykdom. I boken får du kunnskapen du trenger for å gjennomføre enten periodisk faste (intermittent fasting), ett døgns faste eller utvidet faste, og veiledning i hva som skjer i kroppen når den får hvile fra matinntak.

Du får verktøy som hjelper deg i gang, gode råd om egnet drikke under fasten og oppskrifter på mat som egner seg når du skal bryte fasten. Boken inneholder i tillegg sju personlige fastehistorier, fire av dem norske, skrevet av blant andre fastlege og spesialist i allmennmedisin Stig A. Bruset.

Til toppen

Flere bøker av Krokfoss Anders, Stig Bruset, Jason Fung, Nanna Heiberg, Anders Kindberg og Gunn-Karin Sakariassen:

Anmeldelser Faste – den komplette guiden

Alt du trenger å vite om faste

Faste: den komplette guiden fortjener mange lesere, ikke bare de som lider av fedme eller vil foreta en skikkelig renselsesprosess, men også for alle som ønsker å forebygge og/eller behandle stoffskiftesykdommer.

Boka er en ypperlig jule- eller bursdagsgave fra en som ønsker sine medmennesker vel.

Thore K. Aalberg, Helsemagasinet mars 2021

Alt du trenger å vite om faste (og hvor lurt det er) 24.01.2020

«(...) Alt du trenger å vite for å gjennomføre en faste og for å bli inspirert til å sette i gang, finner du i denne boka.»

Anne Lene Johnsen, Helsemagasinet nr. 1/2020

Til toppen

Om forfatter

Stig Bruset er spesialist i allmennmedisin.

Han er ansatt som fastlege ved Lierskogen legekontor og universitetslektor ved Universitetet i Oslo. Bruset er forfatter og medforfatter på flere bøker.

Dr. med. Jason Fung er spesialist i nefrologi og grunnlegger av programmet Intensive Dietary Management, som tilbyr en unik behandling for diabetes type 2 og fedme. Jason Fung bor i Toronto.

Gunn-Karin Sakariassen (f. 1954) er utdannet naturopat og ernæringsterapeut fra Norsk Akademi for Naturmedisin, med videreutdannelse i funksjonell medisin fra Institute for Functional Medicin i Boston. Hun er forfatter og arbeider som selvstendig ernæringsterapeut, der kosthold er nøkkelen til bedre helse. Hun har selv opplevd på kroppen hvor mye kostholdet har å bety for å holde mage, tarm og energi på topp.

Sakariassen har tidligere jobbet ved Heggeli helhetsmedisin (nå Synergi Helse) og Fedon Helse-klinikken. Hun har også et mangeårig samarbeid med Diabetesforbundet for å hjelpe og veilede pasienter. Sammen med Hege Hasler Barhaughøgda holder hun en rekke kurs og foredrag over hele landet, se diabetesboka.no, og de har utgitt tre bøker om diabetes: Diabetesboka, Den praktiske diabetesboka og Den søte diabetesboka. Gunn-Karin Sakariassen sto sammen med Sofie Hexeberg bak bestselgeren Frisk med lavkarbo – 100 oppskrifter, som har solgt over 50 000 eksemplarer. En del av oppskriftene derfra er samlet i nyutgaven Friskere og lettere med lavkarbo.