Diabetesboka (Innbundet)

Spis riktig og bli friskere

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 160
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202663872
Kategori: Helse
Omtale Diabetesboka

Alt du behøver å vite om din diabetes, uansett type. Lær hvordan du kan få en bedre hverdag, eventuelt slippe medisiner helt (diabetes 2) eller redusere medisinbehovet ved å normalisere blodsukkeret. Forfatterne skriver lettfattelig om hvordan maten påvirker kroppen din, om de ulike diabetestypene, god medisinering og insulinets sentrale rolle. 60 oppskrifter på deilig og lettlagd mat som holder blodsukkeret jevnt. Prøv kyllingboller, lakseburger eller tapastallerken og nyt en konfektkake til dessert! Boka passer for deg som har insulinresistens, som har fått diabetes eller er i risikosonen for å få det, og for helsepersonell som arbeider med diabetespasienter.

Fra innholdet:

  • De ulike diabetestypene: Symptomer, årsak og behandling
  • Hvordan endre livsstilen trinn for trinn
  • Frokost, lunsj og middag som holder blodsukkeret jevnt og hormonene i balanse
  • Nydelige sukkerfrie søtsaker
  • Tips om hva du kan erstatte poteter, ris og pasta med
  • GI-oversikter
  • Informasjon om insulinresistens, måling av blodsukker, medisinering og komplikasjoner

Til toppen

Flere bøker av Hege Hasler Barhaughøgda og Gunn-Karin Sakariassen:

Om forfatter
Hege Hasler Barhaughøgda er sykepleier og har jobbet med diabetes i mange år, de siste åtte ved Dr. Fedon Lindbergs Klinikk i Oslo. Der bruker hun kostveiledning som viktigste behandling.
Gunn-Karin Sakariassen (f. 1954) er utdannet naturopat og ernæringsterapeut fra Norsk Akademi for Naturmedisin, med videreutdannelse i funksjonell medisin fra Institute for Functional Medicin i Boston. Hun er forfatter og arbeider som selvstendig ernæringsterapeut, der kosthold er nøkkelen til bedre helse. Hun har selv opplevd på kroppen hvor mye kostholdet har å bety for å holde mage, tarm og energi på topp.

Sakariassen har tidligere jobbet ved Heggeli helhetsmedisin (nå Synergi Helse) og Fedon Helse-klinikken. Hun har også et mangeårig samarbeid med Diabetesforbundet for å hjelpe og veilede pasienter. Sammen med Hege Hasler Barhaughøgda holder hun en rekke kurs og foredrag over hele landet, se diabetesboka.no, og de har utgitt tre bøker om diabetes: Diabetesboka, Den praktiske diabetesboka og Søtt og sukkerfritt. Gunn-Karin Sakariassen sto sammen med Sofie Hexeberg bak bestselgeren "Frisk med lavkarbo – 100 oppskrifter", som har solgt over 50 000 eksemplarer.