
Den grønne diabetesboka
Gunn-Karin Sakariassen, Hege Hasler Barhaughøgda
Av Hege Hasler Barhaughøgda, Gunn-Karin Sakariassen, 2019, Innbundet
Alt du behøver å vite om din diabetes, uansett type. Lær hvordan du kan få en bedre hverdag, eventuelt slippe medisiner helt (diabetes 2) eller redusere medisinbehovet ved å normalisere blodsukkeret. Forfatterne skriver lettfattelig om hvordan maten påvirker kroppen din, om de ulike diabetestypene, god medisinering og insulinets sentrale rolle. 60 oppskrifter på deilig og lettlagd mat som holder blodsukkeret jevnt. Prøv kyllingboller, lakseburger eller tapastallerken og nyt en konfektkake til dessert! Boka passer for deg som har insulinresistens, som har fått diabetes eller er i risikosonen for å få det, og for helsepersonell som arbeider med diabetespasienter.
Fra innholdet:
Alt du behøver å vite om din diabetes, uansett type. Lær hvordan du kan få en bedre hverdag, eventuelt slippe medisiner helt (diabetes 2) eller redusere medisinbehovet ved å normalisere blodsukkeret. Forfatterne skriver lettfattelig om hvordan maten påvirker kroppen din, om de ulike diabetestypene, god medisinering og insulinets sentrale rolle. 60 oppskrifter på deilig og lettlagd mat som holder blodsukkeret jevnt. Prøv kyllingboller, lakseburger eller tapastallerken og nyt en konfektkake til dessert! Boka passer for deg som har insulinresistens, som har fått diabetes eller er i risikosonen for å få det, og for helsepersonell som arbeider med diabetespasienter.
Fra innholdet:
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager
Fri frakt på bestillinger over 299,-
Gunn-Karin Sakariassen, Hege Hasler Barhaughøgda
Hege Hasler Barhaughøgda, Gunn-Karin Sakariassen
Jason Fung, Gunn-Karin Sakariassen, Krokfoss Anders, Anders Kindberg, Stig Bruset, Nanna Heiberg
Gunn-Karin Sakariassen, Sofie Hexeberg
Hege Hasler Barhaughøgda, Gunn-Karin Sakariassen
Sofie Hexeberg, Gunn-Karin Sakariassen
Hege Hasler Barhaughøgda er sykepleier, forfatter og foredragsholder og driver Vektklinikken Hege Hasler – din livsstilsklinikk i Oslo. Hun har jobbet med diabetes siden 1999, først ved medisinsk poliklinikk på Sykehuset Telemark i Kragerø, der hun i to år var enhetsleder. Her oppdaget hun at det var de pasientene som spiste lavglykemisk som klarte seg best med sykdommen sin, og ikke de som fikk enda mer medisiner. Derfor ønsket hun å jobbe med kostveiledning som viktigste behandling av personer med diabetes. Hun jobbet i åtte år ved Fedon Lindbergs klinikk og etablerte etter hvert sin egen praksis.
Sammen med Gunn-Karin Sakariassen har hun utgitt fire diabetesbøker: Diabetesboka, Den praktiske diabetesboka, Den søte diabetesboka og i 2023 den etterspurte Den grønne diabetesboka.
Gunn-Karin Sakariassen (f. 1954) er utdannet naturopat og ernæringsterapeut fra Norsk Akademi for Naturmedisin, med videreutdannelse i funksjonell medisin fra Institute for Functional Medicin i Boston. Hun er forfatter og arbeider som selvstendig ernæringsterapeut, der kosthold er nøkkelen til bedre helse. Hun har selv opplevd på kroppen hvor mye kostholdet har å bety for å holde mage, tarm og energi på topp.
Sakariassen har tidligere jobbet ved Heggeli helhetsmedisin (nå Synergi Helse) og Fedon Helse-klinikken. Hun har også et mangeårig samarbeid med Diabetesforbundet for å hjelpe og veilede pasienter. Sammen med Hege Hasler Barhaughøgda holder hun en rekke kurs og foredrag over hele landet, se diabetesboka.no, og de har utgitt fire bøker om diabetes: Diabetesboka, Den praktiske diabetesboka, Den søte diabetesbokaogDen grønne diabetesboka. Gunn-Karin Sakariassen sto sammen med Sofie Hexeberg bak bestselgeren Frisk med lavkarbo – 100 oppskrifter, som har solgt over 50 000 eksemplarer. En del av oppskriftene derfra er samlet i nyutgavenFriskere og lettere med lavkarbo.