Kristian S. Hæggernes
© Eva Lene Gilje Østensen

Kristian S. Hæggernes

Kristian S. Hæggernes er født i Bergen i 1972. Begynte å skrive da han gikk på U.Pihl videregående skole, deretter på Skrivekunstakademiet. Har en del forsøksvise studier (psykologi, lærerhøgskole) og siviltjeneste, og diverse andre kurs ved Skrivekunstakademiet. Han debuterte med diktsamlingen Tyngde av fallende skygge i 2004.

Kristian S. Hæggernes er også representert i antologien Stemmer i et hus (1993, Aschehoug), og i samtlige nummer av fanzinen Bleep, og har også publisert dikt på jung.no. I tillegg har han samlet tekster fra diverse egne manus i et lite hefte kalt Süt som har kommet ut i svært begrenset hjemmeprodusert opplag ca månedlig siden 1997. Han skriver innenfor det meste som finnes av genre. Poesi er den genren som ligger ham nærmest.

Titler i salg

Viser 1 - 18 av 18

Anmeldelser

"Renskårne, gjennomarbeidede dikt om livets ensomhet, slekters gang og årstidene på andre planeter.(...)Dette er poesi som rommer både gravmørket og stjernemørket. En naken, vakker og klartekstet poesi uten overflødig ord."

Arne Hugo Stølan, VGUrne

"Hæggernes, som har skrive dikt, kortprosa og ein novellesamling tidlegare, er ein poet som på sitt aller beste fortettar setningane sine heilt til dei byrjar å gnistre og ekspandere(...)Boka er anbefalt."

Sindre Ekrheim, Bergens tidendeUrne

"Kristian S. Hæggernes’ kortprosa innehar nok poesi og fantasi til å fåleseren på gli. (...) skogen åpner lenge før jeg våkner er en samling skarpe, nære kortprosatekster, fulle av ensomhet og savn."

Ellen Sofie Lauritzen, DagsavisenSkogen åpner lenge før jeg våkner

"Skogen åpner lenge før jeg våkner er først og fremst en følsom og velskrevet skildring av savn og ensomhet."

Gro Jørstad Nilsen, Bergens TidendeSkogen åpner lenge før jeg våkner

"Hæggernes er ein framifrå guide inn i eit personleg indre landskap der eit utsøkt minnestoff blir henta fram og presentert i eit språk som ligg nær opp til lyrikken, skjørt og melankolsk (...) Det er barnets logikk og barnets kjensleliv Hæggernes formidlar så fortetta og vakkert at lesaren av og til stansar opp og tenkjer at visst er det sånn (...) Det er det uvanlege og originale blikket som løftar denne vesle boka til stor litteratur (...) sånt likar eg å lese, fordi det er ærleg og ekte."

Oddmund Hagen, Dag og TidSkogen åpner lenge før jeg våkner

"(...) en nostalgisk, følsom og tidvis sentimental reise med Fløibanen i Bergen, med hyppige avstigninger og vandreturer sammen med et uspesifisert «du» - en tidligere kjæreste (...) Fortelleren er på sitt beste når han skildrer natur basert på dagligdags observasjon."

Frode Johansen Riopelle , KlassekampenSkogen åpner lenge før jeg våkner

"Boka tilbyr et skråblikk på det sårbare mennesket og dets strategier for å takle livet. I de beste fortellingene får Hæggernes fram både distansen og nærheten mellom aktørene, særlig mellom barn og foreldre."

Maja Troberg Djuve, DagbladetKassadamer jeg har elsket og andre fortellinger

... på sitt beste skriver Kristian S. Hæggernes sensitivt, innsiktsfullt og medrivende.

Mariann Enge, Aftenpostenmed vinterstemme

Med dikt preget av klar lekenhet har Hæggernes skrevet en diktsamling som byr på snurrige litterære erfaringer.

Sindre Ekreheim, Bergens Tidendemed vinterstemme

Hæggernes' andre diktsamling er rik på originale bilder, ikke ulik hans første. [...] Forlaget skriver i omtalen at diktene også kan leses som kjærlighetsdikt, og i den sammenhengen er de noe av det beste jeg har lest.

Tarald Stein, Nordlysmed vinterstemme