John Grisham
© Copyright Bob Krasner

John Grisham

John Grisham ble født i Jonesboro, Arkansas i 1955. Han studerte juss på University of Mississippi. Etter studiene praktiserte han både borgerrett og strafferett. Han ble også politisk aktiv. I løpet av studietiden begynte Grisham på to bøker, men ingen av dem ble ferdig. I 1984 startet han på sin tredje bok – "A time to kill". Han sendte manuskriptet til flere forlag, men det tok flere år før boka ble utgitt. "A time to kill" ble ingen suksess, og det var ikke før hans neste bok, "The Firm" (Firmaets mann), at han ble berømt. Boka gikk rett til topps på amerikanske bestselgerlister, der den lå i nesten et helt år.

John Grisham har solgt mer enn 350 millioner bøker på verdensbasis de siste ti årene og er oversatt til 40 språk. Han bor sammen med sin kone i Charlottesville, Virginia, på en eiendom med seks baseball-baner, og deler av året på en gård i Mississippi.

Utgivelser:
Den siste dagen (2021),Rooster Bar (2020), Camino Island (2019), Varsleren (2018), Advokaten (2017), Forvandlingen (2016), Arvingen (2015), Svindleren (2014), Prosessen (2013). Theodore Boone. Kidnappingen (2012), Tilståelsen (2012), Livet utenfor (2011), Theodore Boone. Advokatspire (2011), En amerikaner i Italia (2009), Sannhetens pris (2009), Anken (2008), En uskyldig mann (2007), Heltene vender hjem (2005), Megleren (2005), Det siste jurymedlemmet (2004), Kongen av tort og svie (2003), Det malte huset (2002), Stevningen (2002), Broderskapet (2002), O jul med din glede (2001), Testamentet (2000), Gatens advokat (1999), Partneren (1998), Juryen (1997), Regnmakeren (1996), Dødskammeret (1995), Tid for hevn (1995), Klienten (1994), Pelikanrapporten (1994), Firmaets mann (1993)

Titler i salg

Viser 1 - 40 av 80

Anmeldelser

"Foruten spenning byr Grisham på aktualitet og ekte samfunnsengasjement. Og han beviser nok en gang at han er overlegen i sjangeren."

Beate Ellingsen, HeartartVarsleren

".Foruten spenning byr Grisham på aktualitet og ekte samfunnsengasjement. Og han beviser nok en gang at han er overlegen i sjangeren."

Beate Ellingsen, Heartart bloggVarsleren

"Du kjeder deg aldri med en Grisham-thriller i hendene."

Tom Egeland, VGSvindleren

"John Grishams trofaste leserskare vil elske denne boken. Med godgrunn. Den er intenst spennende – og den tar opp et viktig tema:dødsstraff."

Tom Egeland, VGTilståelsen

"Kunnskapen til faget og erfaringene fra miljøet gjør John Grisham til en særdeles troverdig forfatter. Legg til en usedvanlig ekte og drivende penn og du har et sikkerstikk i dine hender."

Per- Magne Midjo, Trønder-AvisaTilståelsen

"Tilståelsen er god underholdning på sene høstkvelder."

Gert Larsen, Bokstaver.noTilståelsen

"John Grisham er ein driven kriminallitterat. Han gjer det bra for barn også."

Bjarne Tveiten, FædrelandsvennenTheodore Boone. Advokatspire

"(...) språket flyter lett, krydret med lun humor. Komplisert jus forklares på en lettfattelig måte."

Marie Kleve, DagbladetTheodore Boone. Advokatspire

"Grisham skriver om ekte mennesker. Og han gjør det på en usedvanlig fascinerende måte."

Per-Magne Midjo, Trønder-AvisaLivet utenfor

" [...] bok for unge lesere som søker spenning og som godtar et opplegg hvor det rasjonelle skyves noe til side. Gjør man først det, møter man et spenningsformular som åpner for dagdrømmer og en identifikasjon med unge helter som opererer i ulike miljøer. Samtidig med dette noe uvirkelige fletter også Grisham inn aktuelle problemstillinger som belyser mennesker - unge som eldre - i kontroversielle situasjoner - situasjoner mange lesere vil identifisere seg med. Dermed er dette ikke bare en spenningsbok. Her er også stoff som tangerer en heller grå hverdag."

Jon Terje Grønli, GjengangerenTheodore Boone. Advokatspire

"Dette er en utrolig bra bok, og passer ikke bare for ungdom; voksne vil også sette pris på en krim som denne! Den er utrolig bra skrevet, og er så overbevisende at du føler deg trukket inn i historien. Det finnes ikke ord for hvor god denne boken er, den eneste måten å forstå det på er ved å lese den!"

Tiril Haug Johne (15), Aftenposten, Si ;DTheodore Boone. Advokatspire