Ingvild H. Rishøi

Ingvild Rishøi (f.1978) er utdannet journalist. Hun har jobbet som featurejournalist i Dagbladet Fredag, barneradioen i P2 og Dagens Næringslivs lørdagsmagasin, før hun begynte å skrive skjønnlitteratur.
Rishøis debuterte med La stå, en novellesamling som ble hovedbok i Bokklubben Nye Bøker. Etter det har hun skrevet ytterligere en novellesamling, Historien om Fru Berg, og to barnebøker: Unbrakomonsteret og Pling i Bollen - fine og ufine barnerim (2011). Rishøi er en av redaktørene for bladet Avsagd Hagle. Hun bor i Oslo.

Anmeldelser

"Dette er boka som småbarnsforeldre ikke vet at de har ventet på (...) Det er meg en sann fornøyelse å anmelde Ingvild H. Rishøi og Bendik Kaltenborns bildebok med fine og ufine rim. Den er skrevet for en ny generasjon, men står i gjeld til sjangerens gamle mestere (...) Boka kommuniserer på to plan, som god barnelitteratur bør"

Bjarne Markussen, FædrelandsvennenPling i bollen

"Rishøis rim peker respektfullt, men ertende tilbake på sjangerens store mestere, som Inger Hagerup og André Bjerke. Men først og fremst er dette rim for en ny generasjon."

Hege Fosser Pedersen, Foreldre & BarnPling i bollen

"Pling i bollen er en flott, liten samling dikt for barn. [...] De fineste gjør en varm om hjertet og fuktig i øyekroken, de ufineste inkluderer både drap og pappaer med bleie. Her er det både vill og gæern humor, språklek og varme. [...] Kaltenborns illustrasjoner er i en enkel, litt naivistisk og humoristisk stil. De kler særlig de sprelske diktene godt."

Linn T. Sunne, Oppland ArbeiderbladPling i bollen

"Ingvild Rishøis «Pling i bollen. Fine og ufine barnerim,» tilbyr lekne og rampete rim. [...] Diktene er vittige og oppfinnsomme. Tre av de beste er tonesatt, med noter er bakerst i boka. Disse har klassikerpotensial. Rishøi hilser også til Hagerup ved å omskrive «Det bor en gammel baker,» og til Jens Gundersen, med diktet «Voggesang:» Et nydelig, velformet dikt, der et voksent blikk betrakter barnet. [...] De morsomme illustrasjonene til Bendik Kaltenborn - som blant annet tegner for The New York Times - løfter det hele."

Maya Troberg Djuve, DagbladetPling i bollen

"Utvalget er mangfoldig, men virker likevel kresent. Det spenner over alt fra en tonsatt vuggevise via dyrevers til en morsom nekrolog. Det er lenge siden jeg har lest en bedre samling barnerim."

Guri Fjeldberg, Bergens TidendePling i bollen

" (...) frekt, freidig, fint og festlig (...) Boken er både høyst tradisjonell og samtidig nyskapende, en lek med latter, tristesse, lykke og tragedie og jeg tror ikke noen som åpner denne boka vil stille seg helt likegyldig. Tekst og illustrasjoner har kreert et eventyr som spenner over mange aspekter, liksom som livet selv kan være (...)"

Anita Hartviksen Ravn , Rana BladPling i bollen

"Ingvild Rishøi har skrevet dyktige, morsomme og gripende barnerim, noen av dem er til å glise av, andre når dypere (...) Kaltenborn har totalansvar for illustrasjoner, omslag og design, og har benyttet muligheten til å innføre noen små figurer som snakker med hverandre, og til leseren, om hva som skjer på neste side. Sånne metaeffekter liker vi."

Morten Haugen, Barnebokkritikk.noPling i bollen

"Ingvild H. Rishøi haustar svært god kritikk for novellekunsten sin. I Pling i bollen skriv ho dikt for barn og dikt for barn og stadfestar ein sikker språksans (...) Bendik Kaltenborn deltek med klare visuelle referansar, både i motiv, stilisering og farge (...) Tekstane til Rishøi er friske og prega av overskot og humør (...) Dikt og illustrasjonar held same gode humør."

Ingeborg Mjør, Dag og TidPling i bollen

"Ingvild H. Rishøy leker med de store barnerimmesterne André Bjerke og Inger Hagerup i sin nye bok «Pling i bollen ...». Men hun står på ingen måte i skyggen av dem. Diktene hennes er hakket freskere og frekkere, og treffer publikum fra seks til seksti – minst. Rishøy beveger seg mellom det lekent groteske og det direkte vare og rørende (...) Boka er illustrert av prisvinnende Bendik Kaltenborn, som også illustrerer for The New Yorker. Han har også lekt seg med gamle referanser, til glede for oss som slet ut André Bjerke-bøkene i vår barndom. Morsomt, lekent og vakkert."

Kjersti Haugtrø, Gudbrandsdølen DagningenPling i bollen

"En uhøytidelig og frekk diktbok som både leker seg med tradisjonen, med henvisninger til André Bjerke og Inger Hagerup, og preker fremover med dikt utlagt i kraftfulle tegneserie-striper. Denne passer bra til høytlesing."

Anne Cathrine Straume, julegaveanbefalinger, NRK P2Pling i bollen

"Morsomt bidrag til den nasjonale kulturarven. [...] I sin første bok for barn kliner Ingvild Rishøi til med en sprelsk samling vers og rim. [...] Med en suveren sans for rytme sørger forfatteren for at tekstene spikrer seg fast både i store og små lesere. [...] Ved hjelp av Bendik Kaltenborns fine illustrasjoner til å ledsage tekstene, har «Pling i bollen» det som skal til for en framtidig barnebokklassiker."

Maria Årolilja Rø, AdresseavisenPling i bollen