Omtale

Christian Borch (f. 1944) var ansatt i NRK fra 1978 til 2015, blant annet som utenriksreporter og -kommentator og utenriksredaktør. Fra 2000 til 2010 var han fast nyhetsanker i Dagsrevyen, og deretter programleder i nye Urix fra 2010 til 2014. Borch har arbeidet i Morgenbladet og The Times i London. Han har studert ved London School of Economics og har gjennomgått Forsvarets Høgskoles Hovedkurs. Han har utgitt en rekke bøker, blant annet Salig velstand (2001), Reiser i maktens grenseland (2003), Ramis vei (2005), Sannhetens kår (2009) og Banalitetens tyranni (2016). Borch har mottatt en rekke priser, bl.a. Gullruten som beste nyhetsanker. Borch er blogger på forlagsliv.no, og med i redaksjonen i utenrikspodcasten Du verden!.

Bibliografi

2018 - Kjøp Berlin!

2017 - Hitlers dødelige testament

2016 - Banalitetens tyranni

2009 - Sannhetens kår

2005 - Ramis vei

2003 - Reiser i maktens grenseland

2001 - Salig velstand

1996 - De styrer verden

1994 - EU i går, i dag og i morgen II

1992 - EU i går, i dag og i morgen

1988 - Fredsmakerne

1987 - Kronprins Harald

1978 - TV - sett fra den andre siden

1976 - Det levende Amerika

1974 - Et norsk geriljaforsvar