Bendik Kaltenborn
© Foto: Tale Fjellanger

Bendik Kaltenborn

Bendik Kaltenborn er født i 1980 i Oslo. Han har en bachelor i visuell kommunikasjon fra kunst og håndverkskolen i Oslo og master i grafisk design og illustrasjon fra Konstfack i Stockholm. Kaltenborn har sin bakgrunn fra tegneseriekollektivet Dongery, som står bak over 100 fanziner og utgivelser.

Han jobber frilans som illustratør, serietegner og designer og tegner for blant andre The New Yorker og The New York Times. Hans forrige seriealbum, Serier som vil deg vel, gitt ut på No Comprendo Press, høstet gode kritikker og vant fire priser, deriblant Kulturdepartementets tegneseriepris 2010 og Gull i tegneseriekategorien i Årets vakreste bøker 2010. Kaltenborns serier er blitt oversatt til fransk, finsk, tysk og engelsk.

Anmeldelser

"Her har de latt åtte av dagens illustratører gå løs på de klassiske eventyrene med frie tøyler. En av dem er Øyvind Torseter, opprinnelig stangesokning, som har illustrert «Askeladden som kappåt med trollet». Han har skapt en helt ny og oppdatert fortolking, der både Askeladden og trollet er på plass. Og har vi sett et skumlere troll noen gang? Dette er så bra at en skulle ønske at Torseter også ville få muligheten til å illustrere flere eventyr. Inga Sætre, opprinnelig fra Brøttum, har illustrert «Askeladden som stjal sølvendene til trollet. Og til dette har hun valgt tegneserieformen, og bidrar med det også til å gå nye veger."
Geir Vestad, Hamar ArbeiderbladAsbjørnsen og Moe og de gode hjelperne
"De har bokstavelig talt fått gode hjelpere, Asbjørnsen og Moe, når Cappelen Damm har satt åtte samtidskunstnere til en visuell nyfortolkning av noen av våre klassiske eventyrene. Det har en forbløffende frisk og revitaliserende virkning.(...) Det har blitt en helt annerledes og veldig tøff eventyrsamling."
Cathrine Krøger, DagbladetAsbjørnsen og Moe og de gode hjelperne
"Åtte av våre fremste illustratører har fått frie tøyler, resultatet er utmerket – og ganske oppsiktsvekkende, om man kjenner etter i organet som forventer det klassiske (jeg vet ikke hvor det er, men det merkes innvendig når det blir aktivert)."
Ingvild Bræin, Barnebokkritikk.noAsbjørnsen og Moe og de gode hjelperne
"Det hele har blitt et eventyrlig verk. [...] Med en ny vri har du mulighet til å bli kjent med de klassiske norske folkeeventyrene."
Fred Uno Ljosland Huvenes, Absolutt KRSAsbjørnsen og Moe og de gode hjelperne