Andrea Bræin Hovig

Andrea Bræin Hovig

Andrea Bræin Hovig (f.1973) er skuespiller og barnebokforfatter. Hun vært ansatt ved flere norske teatre, for tiden ved Nationaltheatret. Bræin Hovig har også medvirket i en rekke filmer og tv-serier. I 2000 mottok hun Anders Jahres kulturpris, og i 2003 gav hun ut musikalplaten "Hjertetvinner".

Anmeldelser

"Endelig er Ville Wilma tilbake! Denne gangen skal pappa gifte seg med Mari – og ha baby! Men ingen har spurt Wilma om hun har lyst til å bli storesøster. Wilma appellerer til jenter og gutter i både førskole- og skolealder. Det er så deilig at hovedpersonen er en selvstendig jente som er like tøff som toget. Et godt forbilde for andre jenter og gutter! Dette er den tredje boka om Ville Wilma. Vi venter på flere."

Hege Fosser Pedersen, Foreldre & BarnIkke bare Ville Wilma

"Wilmabøkene, klart og fargerikt illustrert av Lene Ask, har en atmosfære av noe kjent og kjært. Ikke bare er Wilma pippisk uredd, snill og antiautoritær. Hun har også en pappa som minner om Albert Åbergs: En tålmodig, godlynt og litt tafatt sekstiåtterpappa. Det gjør boka til trivelig høytlesning for barn fra fem års alder."

Maya Troberg Djuve, DagbladetIkke bare Ville Wilma