De nominerte til «Beste norske kokebok 2024»
Tre av fem kokebøker nominert til Norlis kokebokpris; «Beste norske kokebok 2024» er fra Cappelen Damm. De nominerte er Elg, Hjemmelaget kinesisk og Klippfisk

Tre av fem kokebøker nominert til Norlis kokebokpris; «Beste norske kokebok 2024» er fra Cappelen Damm. De nominerte er Elg, Hjemmelaget kinesisk og Klippfisk.
Hvert år deler Norli ut prisen «Beste norske kokebok», en tradisjon som startet i 2008. En dyktig jury med lidenskap for mat, design og språk, vurderer og nominerer de fem beste kokebøkene – og kårer en verdig vinner.
Noen fantastisk fine bøker!
– Dette var virkelig over all forventing! Sier Mona Bristøl som er redaktør for de tre kokebøkene. At vi har hele tre av fem nominasjoner, er resultatet av god planlegging, målgrupperettet konseptutvikling og knallgodt samarbeid mellom dyktige designere, fotografer, forfattere og forlag. Sammen har vi skapt noen fantastisk fine bøker! Jeg er stolt og glad over å få jobbe med så mange dyktige mennesker. Gratulerer til samtlige!
Videre sier Mona: – Det at vi hele tiden følger med på hva som rører seg der ute og er i forkant av trender, gjør at vi også har våget å satse på disse litt smalere titlene. Det tror jeg også har gitt full uttelling her.
Elg – en kokebok av Astrid Regine Nässlander
Juryens begrunnelse:
Et land som er fullt av elg og elgjegere har sett mange kokebøker der skogens konge er hovedingrediens. Astrid Regine Nässlanders bok representerer noe nytt og originalt, med en dyptgående forståelse for bærekraft som en blodrød tråd. Det er ikke bare filetene som skal brukes, også tungen blir mat. Det kokes kraft og stappes pølse. Dessuten gir talgen fra det store dyret nyttige biprodukter som fuglemat, såpe og hudkrem. Oppskriften på elg jerky er et godt eksempel på bokens ungdommelige lekenhet.