Mexicana Mama (Innbundet)

Slowfood servert ganske raskt

Forfatter:

og

Legg i ønskeliste

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202595869
Kategori: Kokebøker
Omtale Mexicana Mama
Hver dag er en mulig tacodag!

Mexicana Mamas vegetartaco er nydelig, fisketacoen er lekker og de dampede og duftende oksehalene i salsa er uimotståelige.
Dette er Lisa og Tones kjærlighetserklæring til maten og kulturen, rytmen og duftene som bare Mexico har. De har laget en nydelig bok med flotte fotografier og gode og enkle oppskrifter, og deler samtidig noen personlige betraktninger om matkulturen og dagliglivet.
I Mexicana Mama kan du boltre deg med rundt 100 ulike oppskrifter, alle typiske for området. Boken tar for seg alt du trenger for å lage spennende mat og inneholder blant annet en oversikt over typisk meksikansk krydder og tilbehør. Her er alt en matglad person kan ønske seg – vegetar, kjøtt og fisk, frokost etter en kveld på byen, søtt og godt, litt drikke og annet lekkert. Koreansk taco er også med, taco med kimchi – dette fenomenet som startet i en foodtruck i LA, sunt og skikkelig snadder. Varianten med cevishe i tortilla kan bli din nye fredagsfavoritt, og de gode sausene, inkludert den sagnomsuste mole, vil gjøre deg yr av matglede.

Til toppen

Flere bøker av Tone Dahl og Lisa Westgaard:

Om forfatter

Tone har gjennom mange år arbeidet som kokk og kjøkkensjef, både innen a lá carte og selskapsmat. De senere år har hun arbeidet som matstylist, i tillegg til en 50 % stilling for Blå Kors som arbeidsleder. Tone vokste opp blant matglade sjøfolk og krigsseilere på Verdens Ende. De introduserte mat og ingredienser som ikke naturlig tilhørte det klassisk franske kjøkken. Dette, i tillegg til norsk husmannskost, har vært med på å farge Tones kokkeliv. I tillegg til kokkelering har hun en bachelor i informasjon og samfunnskontakt og er en dedikert quizmaster.

Lisa har en bachelor i Fine Art fra Pratt Institute, New York. Etter noen år i New York og San Fransisco, etablerte hun seg som mat- og stillebenfotograf i Oslo. Hennes aner er fra grensetraktene mellom Texas og Mexico, og maten fra dette området har alltid ligget hennes hjerte nærmest. Lisa jobber ut fra sitt loftstudio på Bislett, som også huser hennes enorme rekvisitalager. Hun har vunnet en rekke priser for sitt arbeid, og regnes som en av Norges ledende matfotografer. Se Lisas portfolio på www.tinagent.no