Hvor lenge varer vi (Innbundet)

Forfatter:

I Mari Andreassens novelledebut skildres møter mellom mennesker, og avgjørende øyeblikk i deres liv, med et fininnstilt blikk.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 160
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202632601
Kategori: Noveller
Omtale Hvor lenge varer vi

Nominert til Brageprisen 2019 og Ungdommens kritikerpris!

I de sju novellene i denne boka skildres møter mellom mennesker der alt settes på spill. En frisør får mobberen fra barneskolen i stolen framfor seg, en tannlege med hygienemani går til kamp mot bakteriene for å redde forholdet sitt, og en kvinne får uventet besøk noen timer etter at hun har begravet ektemannen sin.

Hvor lenge varer vi handler om mennesker som har trukket seg tilbake, men som på samme tid forsøker å nå frem til en annen. Alle ønsker å gjøre godt – og rett –, men de vet ikke helt hvordan de skal få det til.

Les også: Intervju med Maria Andreassen på Boktips.no

Til toppen

Her er det bare å løpe og kjøpe, like og dele...
Vidar Kvalshaug, Bok365.no

Andre utgaver

Hvor lenge varer vi
Bokmål Ebok 2019
Hvor lenge varer vi
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020
Hvor lenge varer vi
Bokmål Heftet 2020
Anmeldelser Hvor lenge varer vi

De vil så gjerne, men kan ikke kodene 03.11.2019

«fortjent nominasjon til årets Bragepris»

«Mari Andreassens noveller har ikke bare struktur, men også personlighet (...)»

«Hennes noveller har en spesiell kombinasjon av varme og distanse (...)»

 
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

Nervepirrende noveller 19.10.2019


«Hva som helst kan skje i Mari Andreassens debutnoveller.»

«Det foruroligende og uavklarte en bærebjelke i Mari Andreassen novelledebut «Hvor lenge varer vi»»

«(...) en løfterik novelledebut om mennesker i krevende situasjoner. Om utenforskap, emosjonelle skrubbsår og skumlere skavanker.»

 
Maya Troberg Djuve, Dagbladet

«En inni hampen solid debutant […]. Mari Andreassen har laget en egen, høy standard med debutboka […]. Her er det bare å løpe og kjøpe, like og dele og håpe på en høst med mye regn slik at du rekker to-tre runder med hver novelle og får oppdaget nye ting hver gang før de store kanonene smeller igjen i både mediene og på bestselgerlistene. Du skal jo lese minst én debutant i år også.»

 
Vidar Kvalshaug, BOK365

«Bokhøstens overraskelse»

«Forfatteren veksler fint mellom det omtenksomme og det nådeløse, finner språk for det vi baler med.«

Ellen Sofie Lauritzen, Dagens Næringsliv

«Dette er kort og godt en sjelden god debutbok, der forfatteren allerde fremstår som tilnærmet fullbefaren. Det skulle ikke forundre meg om vi her har sett begynnelsen på ett av den kommende tidens betydelige norske forfatterskap.»

Frode Helmich Pedersen, Morgenbladet

«For aller første gang kan en debutant vinne Brageprisen»

«et stilistisk og komisk talent»

Ingunn Økland, Aftenposten

«Andreassen har et godt syn for detaljer, hun bygger personene med smart varsomhet både gjennom replikker og beskrivelser. De er karakterer en leser lett kan se for seg, miljø det ikke er vanskelig å kjenne igjen. Hun bruker et treffende språk, gode vendinger, fint komponerte setninger og passasjer. Og hun gjør det hele ganske hverdagslig, normalt og lavmælt.»

Karen Frøsland Nystøyl, Vårt Land

Emosjonelt høgtrykk


«Styrken i desse novellene er at problemet kjem gradvis til syne. Dramaturgien er uvanleg bra, og punktet der heile bildet openberrar seg for lesaren, er skikkeleg ladd. Her er det snakk om emosjonelt høgtrykk (...) Andreassen skal også ha ros for å skape svært spesifikke personar med heilt individuelle trekk Desse viser seg gjennom tankar og ord, gjerningar og ikkje minst gjennom bortforklaringar.»

«Eg ser fram til nye, glitrande noveller av Mari Andreassen.»

Marta Norheim, NRK

«Andreassen viser stålkontroll i språkbruken. Språket er presist og behersket. Formuleringene er modne og gjennomtenkte, og legger et godt grunnlag for boken (...) Hvor lenge varer vi er en solid og trygg novellesamling. Boken består av mange gode komponenter, og Andreassen imponerer som debutant.»

Nora Aschim, Universitas

Det skjøre i det solide

«urovekkende presise mikrotragedier»

«personportrettene er fyldige, håndteringen av språket dynamisk og nærmest leken, med en bevissthet rundt rytme og nivåer».

«Generelt er det bredden i skildringene og den psykologiske balansen som gjør Mari Andreassens debutbok usedvanlig moden.»

Sindre Andersen, Bokmagasinet, Klassekampen

Til toppen

Om forfatter

Mari Andreassen (f. 1983) er fra Tromsø, der hun også har gått på Forfatterstudiet. Hun jobber med dramatikk og scenekunst. Hvor lenge varer vi er hennes skjønnlitterære debut.