Omtale

I 2014 kunne Wilbur Smith feire sitt 50-årsjublileum som forfatter. Gjennom flere tiår har han underholdt lesere over hele verden med sitt eventyrlige historier fra det afrikanske kontinentet. 37 spenningsbøker er det blitt, og alle er oversatt til norsk. Han er en av verdens mest leste forfattere med 120 millioner solgte bøker.

Titler i salg

Viser 1 - 40 av 136

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Anmeldelser
”Full av spenning … Hvis eventyrlige action-thrillere er din greie, bør du gi den siste til Wilbur Smith en sjanse.”
Milwaukee JournalDødens time
”Alle jaktens ingredienser, fra den erotiske dramatikken i å jage storvilt i dets eget element, til den fantastiske medfølelse noen afrikanere har utviklet for dyr og villmark.”
Los Angeles Times Book ReviewDødens time
”Historiefortelling på sitt beste.”
The Pittsburgh PressDødens time
«De siste kapitlene går unna, fulle av action (...) en underholdende roman fra en talentfull og intelligent forteller.»
Publishers WeeklyDødens time
"(...) mesterlig skrevet, og omslutter leseren til siste side."
Nancy Bard, School Library JournalDødens time
«(...) rike karakterskildringer (...) vet hvordan å skape karakterer som leseren kan relatere seg til, og med akkurat passe nok action og spenning til å holde på leseren hel til siste slutt.»
The Real Book SpyMørk storm
«En fabelaktig saga (...) skaper en verden av mystikk og skjønnhet (...) genuine karakterer, unike og realistiske (...) får leseren til å kjenne på sinne og redsel (...) en sidevender det er vanskelig å legge fra seg!»
Portland Book ReviewMørk storm
«(...) the story is wonderfully plotted, woven together by quick but not disconcerting cinematic shifts from scene to scene in a narrative that keeps the pages turning. Occasionally melodramatic, sometimes grandiloquent; those who liked Wouk’s War and Remembrance will certainly enjoy this Smith saga.»
Kirkus ReviewsMørk storm
«(...) rike karakterskildringer (...) vet hvordan å skape karakterer som leseren kan relatere seg til, og med akkurat passe nok action og spenning til å holde på leseren hel til siste slutt.»
The Real Book SpyMørk storm
«En fabelaktig saga (...) skaper en verden av mystikk og skjønnhet (...) genuine karakterer, unike og realistiske (...) får leseren til å kjenne på sinne og redsel (...) en sidevender det er vanskelig å legge fra seg!»
Portland Book ReviewMørk storm
«Konstant begeistring...»
The Washington Post Book World
«(...) nydelig skrevet og full av spenning, pirater og sjøkriger. (...) Kort fattet, en god Wilbur Smith.»
Times Record News
«(...) det forferdelige, men også vakre, og særlig frodige afrikanske landskapet.»
The Washington Post Book World
«En vekkende eventyrfortelling... Smith er en fengslende historieforteller... (...) unike og fascinerende karakterer (...) langt utover det gjennomsnittelige action-eventyret.»
The Orlando Sentinel
«Smith vet hva leserne hans vil ha, og nok en gang gir han dem det.»
Publishers Weekly
«(...) et storslått eventyr (...)»
The Daily Mail
«...Wilbur er en av dem som andre sammenlignes med.»
The Times
«En gripende fortelling (...)»
Express

"Action er Wilbur Smiths spesialgren, og han er mesteren."
The Washington PostDolket
”Vi blir fanget inn av et bredt historisk sveip, intet mindre enn destabiliseringen av et helt kontinent … et hett og dampende område hvor spenningen aldri er lenger enn en side unna.”
The IndependentDolket
«(...) the story is wonderfully plotted, woven together by quick but not disconcerting cinematic shifts from scene to scene in a narrative that keeps the pages turning. Occasionally melodramatic, sometimes grandiloquent; those who liked Wouk’s War and Remembrance will certainly enjoy this Smith saga.»
Kirkus ReviewsMørk storm
«En fabelaktig saga (...) skaper en verden av mystikk og skjønnhet (...) genuine karakterer, unike og realistiske (...) får leseren til å kjenne på sinne og redsel (...) en sidevender det er vanskelig å legge fra seg!»
Portland Book ReviewMørk storm
«(...) rike karakterskildringer (...) vet hvordan å skape karakterer som leseren kan relatere seg til, og med akkurat passe nok action og spenning til å holde på leseren hel til siste slutt.»
The Real Book SpyMørk storm
«(...) the story is wonderfully plotted, woven together by quick but not disconcerting cinematic shifts from scene to scene in a narrative that keeps the pages turning. Occasionally melodramatic, sometimes grandiloquent; those who liked Wouk’s War and Remembrance will certainly enjoy this Smith saga.»
Kirkus ReviewsMørk storm
Forfatterens skildringer av Afrikas to- og firbente rovdyr er like levende og fengslende som alltid, og Assegai er en bekreftelse på at Smith aldri svikter sitt publikum.
 
Erling Koldaas, Trønder-AvisaAssegai
"Men så lenge man tolererer Smiths dyrking av det britiske imperiet og hans noe gammelmodige verdenssyn, er dette strålende underholdning av godt, gammelt merke. Lærerikt er det også."
Ola A. Hegdal, Dagens NæringslivAssegai
"Dette er først og fremst en historisk spenningsroman som er underholdende å lese. Smiths vennlige blikk mot det britiske imperiet kan virke noe passé, men siden helten i historien tilhører nettopp den gruppa kan det tas som en refleks av tidsånden - for å si det sånn. Smith skuffer neppe sin store leserskare."
Tone Bratteli, BistandsaktueltAssegai
En tykk murstein av en underholdningsroman og en sann svir av en spenningsbok - Wilbur Smiths 30.roman på norsk er ren leselykke for oss som liker den slags.
 
Rune Larsstuvold, Drammens TidendeSolens triumf
Bibliografi

2019 - Sverdets makt

2019 - Mørk storm

2018 - Farao

2018 - Vismannen Taita

2018 - Assegai

2017 - Dyret

2016 - Den gylne løve

2014 - Ørkengud

2013 - Ond sirkel

2011 - De som er i storm og fare

2011 - Diamantjegere

2009 - Assegai

2007 - Nilens hemmelighet

2005 - Solens triumf

2003 - Blå horisont

2001 - Vismannen Taita

1999 - Monsun

1997 - Rovfuglene

1995 - Taita og den 7.gåten

1993 - Hapi - elvegudinnen

1992 - Elefantenes sang

1991 - Dolket

1990 - Dødens time

1989 - Solfuglen

1988 - Farlig opptakt

1988 - Svart hevn

1987 - Sverdets makt

1986 - Siste tog til Katanga

1986 - Leoparden jager i mørket

1986 - Brennende kyst

1985 - Ung manns land

1985 - Leoparden jager i mørket

1984 - Torden over landet

1984 - Falkens hevn

1983 - Diamantlandet

1982 - Falkens flukt

1981 - Fri som ørnen

1981 - En spurv til jorden

1981 - En spurv til jorden

1980 - Terror

1979 - Skinnende gull

1979 - Katastrofen

1979 - Katastrofen

1977 - Oppgjør i jungelen

1977 - Tigerens øye

1971 - Diamantjegere