Anmeldelser
«Boken er rett og slett en flott presentasjon av det tyrkiske kjøkken, og den gir en fin innføring i hvordan man enkelt kan kokkelere frem de lekreste og eksotiske retter på sitt eget kjøkken.»
 
Magasinet ReiselystHummus og granateple
(...) I det som trolig er årets fineste kokebok, «Hummus og granateple» av Vidar Bergum, skriver den Istanbul-baserte bloggeren at tyrkerne har mer enn hundre måter å tilberede aubergine på. Hans egen favoritt er en tyrkisk auberginesalat med paprika som både er vakker og innmari god. Vidar løser auberginens tendens til å være vanskelig å steke ved å bake den i ovnen. (...)

(...) Vidar har et interessant tips: Skrell auberginen sånn halvveis, så den blir sebramønstret. Det gir bedre bruning, samtidig som det gir ekstra smak å beholde litt av skallet. Godt til fisk og kylling, eller sammen med andre grønnsakretter. (...)
Andreas Viestad, Dagbladet Magasinet (Det beste jeg vet)Hummus og granateple
«...En sensasjon av en tyrkisk kokebok»

«I begynnelsen av 2018 utkom det en sensasjon av en tyrkisk kokebok på norsk med navnet Hummus og granateple - Mat fra Tyrkia og Midtøsten...»

«...Bak kokeboken står Vidar Bergum, som har mestret å lage en fargerik og inspirerende kokebok med oppskrifter fra Tyrkia og Midtøsten. Selv om kokeboken er på norsk, er den lett forståelig for svensker og dansker, som garantert kommer til å elske boken...»
Alanya DK, alanyadk.dkHummus og granateple
«Hummus og granateple er en herlig bok for alle som er på sin første reise inn i det tyrkiske kjøkken, eller som undertittelen forteller: Midtøsten. Er det vanskelig? Nei! Og siden Vidar etterhvert er blitt et slags orakel på feltet, er det garantert mye her for den som allerede har basiskunnskap. Forfattaren sjølv er en både behagelig og underholdende formidler av alt fra tyrkisk kulinarisk historie, til matlagningsteknikker og personlige anekdoter. Dette er med andre ord en svært leseverdig bok. Og bildene tatt av tyrkiske Bahar Kitapci? Jeg oppsummerer i ett ord: SLURP!»
Maj-Britt Aagaard, spiselandslaget.comHummus og granateple