Valérie Perrin
© © Valentin Lauvergne

Valérie Perrin

Valérie Perrin (født 1967) er fotograf og manusforfatter. Hun vokste opp i Bourgogne og har siden bodd i Normandie og Paris. I 2015 ga hun ut sin første roman, Les oubliés du dimanche. Den ble utgitt i ti land og vant flere litterære priser.

I 2018 gjorde hun stor internasjonal suksess med sin andre roman, Å vanne blomster om kvelden, der hun beskriver livet til Violette Toussaint, en kvinne som har ansvar for stellet av en gravlund i Bourgogne. Denne romanen vant Maison de la Presse-prisen 2018 og Lesernes pris i 2019.

Med sin andre roman ble Perrin en av de ti mest solgte forfatterne i Frankrike i 2019. Romanen er solgt til over 30 land, og var den mestselgende boken i Italia i 2020. Valérie Perrin har nylig utgitt sin tredje romen: Trois.

Anmeldelser

«Her er en deilig bok som er utrolig fin å lese ved årsstart i en pandemi.»

«Den franske bestselgeren "Å vanne blomster om kvelden" av Valérie Perrin er en roman som fenger, det er bare å glede seg.»

«Velkommen inn i en liten verden, omkranset av en stor verden av levende og døde – et nesten eventyrlig menasjeri av mennesker – og til en god lesestund.»

«Valérie Perrin behersker underholdningssjangerens mange grep til fulle»

«... en deilig roman å lese»

Guri Hjeltnes, VGÅ vanne blomster om kvelden