Val McDermid
© Copyright KT Bruce

Val McDermid

Val McDermid er en bestselgede forfatter av ypperste klasse. Hun skriver på heltid og deler sin tid mellom Cheshire og Edinburgh. Bøkene hennes er oversatt til over tretti språk og solgt i over seksten millioner eksemplarer.

Mange kjenner TV-serien Arr på sjelen. Den er bygd på McDermids bøker om psykolog og seriemorder-ekspert, Tony Hill og etterforsker Carol Jordan.

Tilgjengelige utgaver i serien om Tony Hill og Carol Jordan finner du her.

Tilgjengelige utgaver i serien om cold case-etterforskeren Karen Pirie finner du her.

Val McDermid har vunnet mange intenasjonale priser, deriblant CWA Gold Dagger for årets beste kriminalroman og Los Angeles Times' pris for årets bok. I 2009 innlemmet ITV3 henne i Krimthrillerprisenes Æresgalleri, hun mottok CWA Cartier Diamond Dagger i 2010 og fikk Lambda Literary Foundation Pioneer Award i 2011. I 2016 mottok Val prisen Outstanding Contribution to Crime Fiction under Theakstons Old Peculier Crime Writing Festival, og hun ble valgt til Fellow i Royal Society of Literature. I 2017 fikk hun DIVA Literary Prize for Crime.

Titler i salg

Viser 1 - 40 av 94

Anmeldelser

"Jeg vil så absolutt anbefale Brennende hat, men det kan være en fordel å ha lest noen av de andre bøkene i serien først. Uansett, Val McDermid vet hvordan man skal holde leseren på pinebenken og for meg er det alfa og omega når jeg leser en bok i denne sjangeren."

Beate Ellingsen, HeartartBrennende hat

"Jeg vil så absolutt anbefale Brennende hat, men det kan være en fordel å ha lest noen av de andre bøkene i serien først. Uansett, Val McDermid vet hvordan man skal holde leseren på pinebenken og for meg er det alfa og omega når jeg leser en bok i denne sjangeren."

Beate Ellingsen, Heartart bloggBrennende hat

"Flinke, flinke Val McDermid viser at hun er aller best når hun ikke dynker leseren i gørr og groteske detaljer. Blodfattig blir Forsvinningspunktet aldri, men her er det først og fremst spenningen som rår."

Jarle Natland, Stavanger AftenbladForsvinningspunktet

"Boken er som en god Tina Turner-konsert. Hun starter i hundre og tar det derfra."

Berit Kobro, VGSkyggespill

"I spenningsboken Som sunket i jorden overgår hun seg selv. Plottet er sofistikert og flott skrudd sammen, karakterene troverdige og språket er lettflytende med massevis av folkelig snert."

Berit Kobro, VGSom sunket i jorden

"Summa summarum: Drevne Val McDermid har igjen skrevet en utmerket kriminalroman, hennes tiende til norsk. Oversetter Henning Kolstad er som vanlig plettfri."

Terje Stemland, AftenpostenSom sunket i jorden

"Britisk storselger gjør det hun kan best."

Ole Jacob Hoel, AdresseavisenSom sunket i jorden

"Forfatteren balanserer flott mellom forbrytelsene, ofrene og etterforskernes faktainnsamling og bearbeiding og deres mer eller mindre besværlige privatliv. Er du krimelsker og interessert i mangfoldig menneskenatur, skal du lese denne."

Berit Kobro, VGUnder blødende hender

"Val McDermid kommer ikke til å skuffe deg"

Norunn Ottersen Seip, DagsavisenUnder blødende hender

"Under blødende hender er en svært overbevisende thriller, hvor Val McDermid nok en gang viser hvor god hun er til å lage innviklede og troverdige plott. Kombinasjonen fotball og terror er en virkelig høyeksplosiv leseopplevelse, dette er en av de fire-fem helt uunnværlige spenningsromanene denne våren".

Kurt Hanssen, DagbladetUnder blødende hender

"Ny stjernekrim av dronning Val" ".. er en superb thriller med voldsomt trøkk, intelligent utpønsket, elegant skrevet. I de siste par årene har Val McDermid vært dronningen i genren."

Terje Stemland, AftenpostenAndres nød

"Forfatteren har skapt en grøssende, autentisk, fuktig, kald, grå, stinkende storbysørpe"

Berit Kobro, VGAndres nød