Val McDermid
© (c) Alan Peebles

Val McDermid

Val McDermid er en bestselgede forfatter av ypperste klasse. Bøkene hennes er oversatt til over tretti språk og solgt i over femten millioner eksemplarer. Hun har vunnet mange intenasjonale priser, deriblant CWA Gold Dagger for årets beste kriminalroman og Los Angeles Times' pris for årets bok. I 2009 innlemmet ITV3 henne i Krimthrillerprisenes Æresgalleri, hun mottok CWA Cartier Diamond Dagger i 2010 og fikk Lambda Literary Foundation Pioneer Award i 2011. I 2016 mottok Val prisen Outstanding Contribution to Crime Fiction under Theakstons Old Peculier Crime Writing Festival, og hun ble valgt til Fellow i Royal Society of Literature. I 2017 fikk hun DIVA Literary Prize for Crime. Hun skriver på heltid og deler sin tid mellom Cheshire og Edinburgh.

Titler i salg

Viser 1 - 40 av 70

Anmeldelser

"Jeg vil så absolutt anbefale Brennende hat, men det kan være en fordel å ha lest noen av de andre bøkene i serien først. Uansett, Val McDermid vet hvordan man skal holde leseren på pinebenken og for meg er det alfa og omega når jeg leser en bok i denne sjangeren."
Beate Ellingsen, HeartartBrennende hat
"Jeg vil så absolutt anbefale Brennende hat, men det kan være en fordel å ha lest noen av de andre bøkene i serien først. Uansett, Val McDermid vet hvordan man skal holde leseren på pinebenken og for meg er det alfa og omega når jeg leser en bok i denne sjangeren."
Beate Ellingsen, Heartart bloggBrennende hat
"Flinke, flinke Val McDermid viser at hun er aller best når hun ikke dynker leseren i gørr og groteske detaljer. Blodfattig blir Forsvinningspunktet aldri, men her er det først og fremst spenningen som rår."
Jarle Natland, Stavanger AftenbladForsvinningspunktet
"Boken er som en god Tina Turner-konsert. Hun starter i hundre og tar det derfra."
 
Berit Kobro, VGSkyggespill
"Skotske Val McDermid kan kunsten å fortelle en spennende historie, og den nye romanen «I blodets grep» er en av hennes beste. Det sier ikke lite."
"I spenningsboken Som sunket i jorden overgår hun seg selv. Plottet er sofistikert og flott skrudd sammen, karakterene troverdige og språket er lettflytende med massevis av folkelig snert."
 
Berit Kobro, VGSom sunket i jorden
"Summa summarum: Drevne Val McDermid har igjen skrevet en utmerket kriminalroman, hennes tiende til norsk. Oversetter Henning Kolstad er som vanlig plettfri."
Terje Stemland, AftenpostenSom sunket i jorden
"Britisk storselger gjør det hun kan best."
Ole Jacob Hoel, AdresseavisenSom sunket i jorden
"Forfatteren balanserer flott mellom forbrytelsene, ofrene og etterforskernes faktainnsamling og bearbeiding og deres mer eller mindre besværlige privatliv. Er du krimelsker og interessert i mangfoldig menneskenatur, skal du lese denne."
 
Berit Kobro, VGUnder blødende hender
"Val McDermid kommer ikke til å skuffe deg"
Norunn Ottersen Seip, DagsavisenUnder blødende hender
"Under blødende hender er en svært overbevisende thriller, hvor Val McDermid nok en gang viser hvor god hun er til å lage innviklede og troverdige plott. Kombinasjonen fotball og terror er en virkelig høyeksplosiv leseopplevelse, dette er en av de fire-fem helt uunnværlige spenningsromanene denne våren".
Kurt Hanssen, DagbladetUnder blødende hender
"Ny stjernekrim av dronning Val" ".. er en superb thriller med voldsomt trøkk, intelligent utpønsket, elegant skrevet. I de siste par årene har Val McDermid vært dronningen i genren."
 
Terje Stemland, AftenpostenAndres nød
"Forfatteren har skapt en grøssende, autentisk, fuktig, kald, grå, stinkende storbysørpe"
 
Berit Kobro, VGAndres nød