Tor Edvin Dahl
© Foto: Jan Erik Friis
Omtale

Tor Edvin Dahl (f.1943) kommer fra Kjelsås i Oslo, og debuterte i 1968 med novellesamlingen En sommer tung av regn. Dahls mangslungne forfatterskap inneholder om en lang rekke utgivelser innenfor forskjellige sjangre, og han har også skrevet flere verk for teater, radio og tv.

Dahl har fått flere utmerkelser, blant annet fikk han Rivertonprisen i 1973 for kriminalromanen Etterforskning pågår (utgitt under pseudonymet David Torjussen).

Romanen Utenom sesongen kommer ut høsten 2017.

Titler i salg

Viser 1 - 20 av 54

Anmeldelser
"Årets roman fra Tor Edvin Dahl er en sjelden opplevelse. Det mørke huset er stor litteratur også rent språklig-kompositorisk."
 
Valerie Kubens, FædrelandsvennenDet mørke huset
"Dermed skriver han seg ut av dusinvarekrimmen, og inn i en tidløs og klassisk krimsjanger som er godt innenfor holdbarhetsdato."
Tarald Aano, Stavanger AftenbladSommeren da alt hendte
"Tor Edvin Dahl kjenner grepene som gjør handlingen interessant og spennende. Kortene holder han tett til brystet slik at her gjelder det å henge på til siste slutt. Jo da, forfatteren har ikke glemt sine gamle krimkunster."
Finn Stenstad, Tønsbergs BladSommeren da alt hendte
“Original biografi (...) Boka er en festlig kombinasjon av historiebok og kuriøse fortellinger. For barn fra skolealder og oppover”.
Marie L. Kleve, DagbladetMesterpromperen
“Velskrevet. Vittig. Veldig spennende. Hva mer kan man be om?"
 
Ingvar Ambjørnsen, VGHodet ved døra
"Barn som elsker bæsj og promp, vil trykke denne historien til sitt bryst (...) Fascinerende historie som er fengslende, flott illustrert. Et must!"
Hege Fosser Pedersen, Foreldre & BarnMesterpromperen
"Fortellingen er lagt i munnen på hovedpersonen selv, som med underfundighet og varme beretter om sin skjebne og sitt liv. Teksten lever, den skaper nærhet til leseren. Tegningene (...) er svært kreativt satt sammen til velfungerende illustrasjoner(...)"
May Grethe Lerum, VGMesterpromperen
"Bokens styrke er forfatterens fintmerkende psykologi, der mening ikke bare hentes ut fra hva som sies, men også ut fra det man tier om."
Terje Stemland, AftenpostenHodet ved døra
”Denne lille prompeboken er en fornøyelse så å si fra ende til annen (…) Selv om rammene for fortellingen er Joseph Pujols bejublede liv og usedvanlige evner, skyldes min begeistring den sårbare undertonen i teksten, der et vidt spekter av følelser som frykt, skuffelse og ensomhet ligger som en grunntone i fortellingen, på tross av mannens suksess og berømmelse.”
Guro Havrevold, NUMERMesterpromperen
Dahl er en glimrende forteller; det jeg liker er at han ikke sminker språket, men lar hendelsene sjøl tale, og at han skaper sterk identifisering gjennom den svært personlige synsvinkelen.
Per Ivar Henriksbø , Gudbrandsdølen DagningenHodet ved døra
Her gjelder det å stå i mot fristelsen og ikke lese siste side først! Spennende konsept hvor barnet/ungdommen selv skal løse mysteriet. Barnet blir svært involvert i handlingen.
mammanett.no, www.mammanett.noDU er geniet
"Tor Edvin Dahl er en særdeles god forteller. Han er detaljrik, og han skriver med innsikt i forholdene, miljøene og stedene. At han har lagt handlingen til et afrikansk land, er kløktig. Og han prøver å gi oss litt flere tanker om kulturforskjeller enn de fleste av oss allerede har."
Per Ivar Henriksbø, Gudbrandsdølen DagningenEtt skritt fra døden
"Selv om Tor Edvin Dahls kriminalroman på flere områder skiller seg fra de mer tradisjonelle romaner innenfor samme sjanger, rommer stoffet en sjelden underliggende uhygge av mystikk og fortielse (...)Spennende, ja så absolutt, men først og fremst eksotisk fortettet - med tropemørket som farlig, mystisk og forførende bakteppe."
Jon Terje Grønli, GjengangerenEtt skritt fra døden
Bibliografi

2018 - Utenom sesongen

2016 - Kenneth Bergstrøm II

2015 - Det mørke huset

2014 - Skurkene tar toget - En krimbok der du løser mysteriene

2014 - Tungetale

2013 - Slutten på historien

2013 - Dødsfellen

2012 - Nøklene

2011 - Sommeren da alt hendte

2010 - DU er geniet

2010 - Hodet ved døra

2010 - Mesterpromperen

2009 - Ett skritt fra døden

2008 - Miraklenes år

2007 - En verden av kvinner

2007 - Marion og mysteriet med det havarerte flyet

2006 - Marion og mysteriet med de falske pengene/barnebok

2006 - Basunen

2006 - Marion og mysteriet med de falske pengene

2004 - Roald Dahl: eventyrfortelleren/biografi for barn

2004 - Brilleslangen og mysteriet med øyet på døra: og andre mysterier du kan løse selv/barnebok

2003 - Marion og mysteriet med den døde faren/barnebok

2003 - Marion og mysteriet med den døde faren

2003 - En fremmed i huset

2003 - Insektgutten

2002 - Thor Heyerdahl: en norsk eventyrer/biografi for barn

2002 - 13 fantastiske forbrytelser

2002 - Den fremmede

2001 - Gutten med kofferten/barnebok

2001 - Victoria - verdens mektigste kvinne

2001 - Skyldig til døden

2001 - Gutten med kofferten

2000 - Oslo: vår barndoms by/sakprosa

2000 - Den lille nissen

2000 - Paris

1999 - Den nådeløse hevneren/barnebok

1999 - Døden gir tilbake

1999 - Smågrøss

1999 - Den nådeløse hevneren

1999 - Den forheksede ringen

1998 - Den forheksede ringen/barnebok

1998 - Josefs reise/barnebok

1998 - Den flygende mare, junior

1997 - Rytterne/ungdomsbok

1997 - Døden er deres hyrde

1995 - Mystisk møte: en roman om krigen/ungdomsbok

1995 - Mystisk møte

1995 - Thor Heyerdahl og verdenshavenes mysterier : opplev eventyret

1995 - Grusomme grøss ungcub

1994 - Detektivboka

1993 - Den største reisen abra

1986 - Josef kommer hjem

1983 - Reisen

1982 - Abrahams barn

1981 - Renate

1980 - Den første sommeren

1980 - Broder Aage

1974 - Bare for en dag