Omtale

Tor Bomann-Larsen (f. 1951) er en av Norges skarpeste og viktigste samtidsforfattere. Han har utgitt bildebøker, tegneserier, essays, politisk satire og en historisk roman. Størst anerkjennelse har han høstet for sine biografier, ikke minst det monumentale verket om kong Haakon VII og hans tid. Syvende bind av verket om Haakon & Maud og deres samtid ble lansert høsten 2016 til strålende anmeldelser. Bomann-Larsen har mottatt Brageprisen og en rekke andre utmerkelser.

Arrangementer

Titler i salg

Viser 1 - 40 av 45

  1. 1
  2. 2
Anmeldelser
“Etter å ha lese sjuande bind av Tor Bomann-Larsens store kongebiografi, sit lesaren der utmatta, imponert, overvelda, tankefull og full av fryd. Dette er skrivekunst og forteljekunst av høgste klasse.»
Edvard Hoem, KlassekampenHjemlandet
«Det mørkeste avsnitt i kongerikets nyere historie har fått en lysende beskrivelse.»
Ulf Andenæs, AftenpostenHjemlandet
«Med ros, ris, pisk og ironi – men fremfor alt med driv og engasjement og et brennende hjerte for å formidle sitt stoff.»
Guri Hjeltnes, VGHjemlandet
"Med suverent grep på stoffet og sjelden språklig eleganse gir Bomann-Larsen oss kong Haakons krigsår i en forrykende fortelling."
 
Alf K. Igland, FædrelandsvennenHjemlandet
«Slik blir kjernen i dette sjuende bindet selve ‘hjemlandets sjel’, og få skildrer patosutløsende følelser så jordnært og lyrisk spiselig som Bomann-Larsen»
Mode Steinkjer, DagsavisenHjemlandet
"En kongebiografi så storslagen og i slikt omfang har ingen skrevet maken til tidligere. (...)Tor Bomann-Larsen kaster nytt og ubarmhjertig lys over norsk historie.(...)Bomann-Larsen skriver som en historiker med et rikt forråd av kilder, men er samtidig i stand til å ordlegge seg som en dikter. (...)Hva som står fast, er at Bomann-Larsen gjør et fabelaktig arbeid både som gransker og formidler. Hans tema skulle tilsi at han vil nå langt ut."
Ulf Andenæs, AftenpostenSvaret
"Den politiske biografien som sjanger hadde fortjent flere som Tor Bomann-Larsen. Som spenningsforfatteren maner han fram historiene, konfliktlinjene og ikke minst personene i dramaet."
Mode Steinkjer, DagsavisenSvaret
"Boken er en drivende godt fortalt historie om et svik som ikke passer med de mange heltemodige skildringene vi ellers har lest om krigen i Norge."
Siri Wahl-Olsen, AdresseavisenSvaret
"Nådeløst lys inn i de mørkeste månedene i norsk historie.(..)Ingen kan skildre monarkienes siste storhetstid bedre enn Tor Bomann-Larsen. Med et sikkert blikk for den fortellende detalj, og utstyrt med unikt kildemateriale, har han øst ut glitter og gull gjennom flere bind. Alltid med en lavmælt, men bitende sarkasme. (...)Ved å sette landet og grunnloven - altså politikken - foran det dynastiske, reddet han kongekronen for sin familie. Det var den politiske linja som førte fram, ikke den opportunistiske og familiære. Denne lærdommen er også grunnen til at Norge fremdeles har det mest politisk bevisste kongehus i Europa."
Jon Olav Egeland, DagbladetSvaret
"Sjelden ser vi en historieforteller med en slik glød og et slikt temperament. Det er en svir å lese Tor Bomann-Larsen.(...) Her er ingen nølende forfatter med understatements, Tor Bomann-Larsen hamrer sine poenger inn.(...)Men kong Haakon, som politisk aktør, løftes fram, hans kløkt og faste holdning under press, og detaljstudiene av riksrådsforhandlingene er fascinerende komponert med mange eksempler på hva kloke folk kunne få seg til å si om konge og regjering."
Guri Hjeltnes, VGSvaret
"Tor Bomann-Larsen har på ny levert en glitrende bok i sin biografi om Kong Haakon og Dronning Maud.(...) Så langt er serien om Kong Haakon og Dronning Maud vel så mye et praktverk om fremveksten av det moderne Norge og Europa, og ikke minst hva som har bidratt til denne fremveksten på godt og vondt."
Marianne Drivdal, TvedestrandpostenSvaret
"Dette spillet, som tilsist ble veltet av Hitler selv, som krevde et uakseptabelt høyt antall tyske medlemmer av Riksrådet, blir avslørt i detalj i denne boken. Det har vært underkommunisert fordi det er en ubehagelig sannhet i vår okkupasjonshistorie. Nettopp derfor fortjener det Bomann-Larsens nådeløse lys i dag."
AgderpostenSvaret
"Enda grundigare enn i dei førre fem banda av biografien om kong Haakon og dronning Maud punkterer Tor Bomann-Larsen eit par av dei viktigaste mytane frå 1900-talshistoria vår."
Per Egil Hegge, Dag og tidSvaret
"Det dreier seg om en stor leseropplevelse, en bok som er vanskelig å legge fra seg."
 
Carl-Erik Grimstad, Drammens TidendeÆresordet
"Igjen har Tor Bomann-Larsen levert et imponerende stykke skrivekunst. Veldokumentert og velskrevet, han plukker tilsynelatende uanstrengt retoriske og politiske poeng i en fin blanding."
 
Sindre Hovdenak, VGÆresordet
"En slik forfatter og et slikt tema i forening gjør dette til en biografi i særklasse"
Ulf Andenæs, AftenpostenÆresordet
"Norgeshistorien må ikke skrives om, men med Tor Bomann-Larsens siste bok er den behørig nyansert og beriket."
Guri Hjeltnes, Dagens NæringslivÆresordet
"Tor Bomann-Larsen når biografens ytterste mål: Å gjenopplive de døde." "KNAPT NOE PIRRER mer enn forestillingene om hva som foregår bak de rike og mektiges glitrende fasader. Ingen har åpnet flere salongdører til de kongelige elitenes indre gemakker enn forfatteren Tor Bomann-Larsen."
John Olav Egeland, DagbladetÆresordet
"I bind fem av Tor Bomann-Larsens imponerende biografi om Haakon og Maud, trer sønnen Olav frem som aktør på den politiske scenen i en skjebnetid for Norge."
Per Christiansen, AdresseavisenÆresordet
”(…) tåler å leses uten ironi, både som likefram fortelling uten bakteppe og undertekst, og som et lekent barneperspektiv på begivenheter fra norgeshistorien.”
Morten Haugen, Barnebokkritikk.noPå skitur
Bibliografi

2019 - Kongen

2019 - Kongen

2017 - Tid og sted

2016 - Hjemlandet

2013 - Svaret

2011 - Æresordet

2009 - På skitur

2008 - Makten

2006 - Vintertronen

2005 - 1905

2004 - Folket

2003 - Olavs første skitur

2002 - Kongstanken

2001 - Sporet fra ødemarken

1999 - Livlegen

1997 - Det usynlige blekk

1996 - Den siste prinsen

1995 - Roald Amundsen

1994 - På skitur

1993 - Lille sonjas store pappa

1993 - Den evige sne

1990 - Da det gjaldt