Stig Aasvik

Stig Aasvik (f. 1970) er bosatt i Oslo. For romanen Indre anliggender (2012) fikk han Bokhandelens forfatterstipend og boken ble nominert til Årets bok i Natt & Dag. I 2018 var Aasvik nominert til Ungdommens kritikerpris for Ordføreren i Oslo. Aasvik mottok Vestfold Litteraturpris 2018 for sitt forfatterskap.

Anmeldelser

"Han skriver som en soignert og fintfølende Knausgård kunne tenkes å gjøre, nådeløst, men nennsomt og vart om nære og kjære. Hele teksten gror fram av et velstelt og rikt «indre ordsmonn»"

Jan Askelund, Stavanger AftenbladLofotveggen

"les denne om du vil lese en jævla fin roman av en forfatter som fortjener flere lesere. en strøm av tanker og innskytelser. sår, klok, sur, morsom, lett og vanskelig."

Alexander Fallo, @alexanderfalloLofotveggen

"Eg kjenner meg inkludert i denne teksten. Det er ein kunst ein kan ta for gitt, men som ikkje er det: Nærværet er sterkt, fordi eg-forteljaren Stig er ublyg og ærleg, men også fordi romanen er komponert på ein uføreseieleg, underhaldande måte.(...) Applaus!"

Eivind Myklebust, KlassekampenLofotveggen

"I form av en tett, uhyre interessant og drivende bevissthetsstrøm, er Lofotveggen en sterk og allmenngyldig dannelsesroman om livet - og om kunsten - og det som former oss på veien."

Anne Schäffer, Vårt LandLofotveggen

"«Lofotveggen» er fin. Språket er strålende. Overgangene fra tankesprang til tankesprang så naturlige. Ikke et øyeblikk savnes en ytre handling."

Fartein Horgar, AdresseavisenLofotveggen

Det avgjørende er om romanen har kraft, kunstnerisk kvalitet og litterær troverdighet. Det har den absolutt.

Finn Stenstad, Tønsbergs BladLofotveggen

"Glitrande, eksperimentell skrivekunst."

Bjarne Tveiten, FædrelandsvennenIndre anliggender

"Nå er imidlertid min nysgjerrighet vakt fordi nyboka hans er oppsiktsvekkende god i kraft av sin intensitet, sin form og sin annerledeshet. Den er rett og slett sjelden vare."

Finn Stenstad, Tønsbergs BladIndre anliggender

" (...) en formell fryd (...) Mesterlig, vitalt; en roman så stor som livet (...) Personer, dager og netter, tanker og gjerninger, assosiasjoner, hopp og sprett og gjentakelser, følelser og refleksjoner vil rive med seg en leser som ikke lar seg avskrekke av konvensjoner og fordommer. Mens mang en ærgjerrig og/eller blivende forfatter kan anbefales Stig Aasviks litterære selvangivelse som en mal å strekke seg etter. De skal ikke få det lett."

Jan Askelund, Stavanger AftenbladIndre anliggender

"Samtlige setninger begynner med ordet «jeg». For en frekkhet. For en herlig frekkhet! Hvem har ikke drømt om å få være i sentrum, så til de grader at man ikke skammer seg et øyeblikk over å si, høyt og tydelig, jeg? Jeg, jeg, jeg! Det gjør Aasvik. Om og om igjen. (...) Etterhvert får vi også innblikk i relasjoner og konflikter, flere lag i Stig Aasvik (...) Og så er det kanskje slik at når vi kommer nærmere er ethvert menneske interessant, hvem det enn er, fordi det føler, tenker, erfarer, sanser, assosierer, lever. Og når du kommer nært nok: Veldig annerledes. Veldig spennende."

Kjell-Richard Landaasen , Vårt LandIndre anliggender