Forfatter Stig Aasvik blir sammenlignet med Karl Ove Knausgård i sin skrivestil. Aasvik fikk gode kritikker for "Lofotveggen", og er i år aktuell med oppfølgeren "Ordføreren i Oslo". Foto: Tanya Hanzalova Wibye

Vi gratulerer Stig Aasvik med Vestfolds Litteraturpris!

Aasvik er født og oppvokst Horten, nå bosatt i Oslo. Han tildeles Vestfolds Litteraturpris for sitt samlede forfatterskap og sin unike stemme i norsk samtidslitteratur.

– Juryen gleder seg over å tildele prisen til Stig Aasvik. Forfatterskapet hans er ikke stort i omfang, men representerer en unik stemme som virkelig setter Vestfold på kartet i samtidslitteraturen. For juryen er det viktig å ikke begrense Vestfolds Litteraturpris til å være en heder for lang og tro tjeneste, men at den også går til forfattere som har det meste av forfatterskapet foran seg, sier juryleder Ellen Eriksen.

Les hele juryens begrunnelsen til Stig Aasvik her!

Prisen består av et verk av en vestfoldskunstner og et stipend på 25 000 kr.

Juryen for Vestfolds litteraturpris består i 2018 av leder Ellen Eriksen (folkevalgt), Aase Wivestad (rådgiver ved Vestfolds fylkesbibliotek), Fredrik Wandrup (litteraturkritiker i Dagbladet), Solveig Brandal (Høgskolelektor ved Universitetet i Sørøst-Norge), Britt Døvle Larsen (biblioteksjef i Sande).

 

Les også: Tre forfattere hyller Stig Aasviks forfatterskap