Robert Harris
© Peter von Felbert

Robert Harris

Omtale
Robert Harris er en av verdens mestselgende og høyest respekterte thrillerforfattere. Han har skrevet syv romaner tidligere, alle bestselgere og oversatt til norsk: Fedreland, Enigma, Engelen i Arkhangelsk, Pompeii, Imperium, Skyggen og Lustrum. I likhet med Skyggen (regissert av Roman Polanski), vil også Fryktindeksen bli filmatisert.

Robert Harris er født i Nottingham i 1957 og er utdannet ved Cambrigde. Han har jobbet som reporter i BBC, og senere skrevet for The Observer, The Sunday Times og The Daily Telegraph. I dag bor han i West Berkshire med kone og fire barn.
Anmeldelser
"Få, om noen, skriver thrillere på dette nivået (...) Robert Harris lykkes med mye i denne boka. Dels er den et nådeløst portrett av et hult samfunn og en samfunnsøkonomi som i stadig stigende grad baserer seg på fiktive verdier. Dels er den en febrilsk psykologisk thriller, dels et hjerteskjærende portrett av en mann som i løpet av få timer går i hundene (...) høyt over gjennomsnittet i kvalitet."
 
Ole Jacob Hoel, AdresseavisenFryktindeksen
"Dette er langtfra bare en thriller fra antikken, lerretet er rikere, mer fargesterkt og innsiktsskapende enn som så. Harris har gjort et svært grundig arbeid med bakgrunnsstoffet og gir oss linjer ogdetaljer som beriker beretningen. Og han behersker et svært komplekst historisk stoff. (...)Og dette turnerer han med sant mesterskap. Rollefigurene er skarpsynt portrettert, intrigene intelligent presentert med sikker sans for rytme og det riktige øyeblikk. Og stadig er alt tankevekkende tidløst."
Per Haddal, AftenpostenLustrum
"Harris har diktet på bakgrunn av faktisk viten, fremstilt dagbøkene som han mener de kunne ha vært: Fulle av fakta og gjengivelser av taler, debatter og samtaler, men også med refleksjoner, assosiasjoner og humor?og ikke minst; durkdreven dramaturgi."
Ole Jacob Hoel, AdresseavisenLustrum
Bibliografi

2019 - München

2018 - Konklave

2017 - Diktator

2016 - Fryktindeksen

2012 - Fryktindeksen

2010 - Lustrum

2009 - Fedreland

2009 - Enigma

2007 - Imperium

2007 - Skyggen

2004 - Pompeii

1999 - Engelen i Arkhangelsk

1996 - Enigma

1992 - Fedreland