Roald Kaldestad

Roald Kaldestad

Kunsthistorikar og frilans gitarist/mandolinist. Har spela mykje med Odd Nordstoga, Magnet, A Boy Named Sue og William Hut, i tillegg til ti års fartstid i Storm Weather Shanty Choir.

Debuterte som forfattar i 2000 med Heavykatten, Discodansemusa og Pinnsvinet Phillip. Året etter kom Reven Ruben, og i 2003 Polkagrisen. Dei to første går stadig som høyrespel på NRK Super. I 2006 kom biletboka Englefjell, som er laga saman med Øyvind Torseter. Årets bok heiter Heavykatten og gitaren, og som dei andre bøkene om heavykatten er også denne illustrert av Ella K. Okstad.

Titler i salg

Viser 1 - 10 av 10

Anmeldelser

“En leseopplevelse av de sjeldne for barn (…) Forfatteren slår an en tone. Setning etter setning fyller rommet, og for en fortelling (...) Boka treffer sine aldersgrupper - de fra seks år og oppover - med kraft og tyngde."

Kjell Einar Øren, Haugesunds AvisHeavykatten og gitaren

“(…) eit framifrå persongalleri for fellesprosjekt med komplikasjonar (…) Donald Duck-aktige påfunn er supplert av artig språkleik.”

Guri Fjeldberg, Bergens TidendeHeavykatten og gitaren

“Denne boka er ikke som alle andre barnebøker. Den er TØFF! (…) Og illustrasjonene! superstilige, og akkurat passe "røffe" for boka og teksten.”

Lesekaninen, fluffybok.blogspot.comHeavykatten og gitaren

“Heavykatten og gitaren er ei morosam bok, full av referansar til hardrock og heavymusikk. Boka har artige ordspel og snodige vesen (...) denne skal eg misanten prøve ut på femåringen.”

Lena, Lesmye.blogspot.comHeavykatten og gitaren

”Fjernt fra floskler og tårevåte selvfølgeligheter. Kaldestad har laget en fin historie som forgyller vennskap og nærhet.”

Arnstein Olaisen, Haugesunds AvisEnglefjell

"Spennende er også avslutningen, hvordan tekst og bilde ikke nødvendigvis trekker i samme retning, men i stedet bygger opp en fruktbar spenning”

Geir Vestad, Hamar ArbeiderbladEnglefjell

"Kaldestad har her beveget seg langt fra sine tidligere humoristiske bøker om Heavykatten, Discodansemusa og Pinnsvinet Phillip. Torseter er også langt fra sine close-ups av cowboys på vei over prærien som i For en neve havre. Sammen har de to funnet en stille men kraftfull tone som gjør denne boka til en leseopplevelse av de sjeldne."

Anne Schäffer, Barnebokkritikk.noEnglefjell

"Bilder og tekst er vakkert samstemt..."

Marianne Lystrup, Vårt LandEnglefjell