Oyinkan Braithwaite
© Credit Studio Q

Oyinkan Braithwaite

Oyinkan Braithwaite bor i dag i Nigeria, men har vokst opp vekselvis i Lagos og London. I London har hun studert jus og kreativ skriving og jobbet flere år i forlag. Debutromanen Min søster er seriemorder har begeistret en samlet internasjonal presse. Av Guardian ble hun kalt "en litterær sensasjon". Braithwaite vant LA Times-prisen for beste thriller og ble Booker-nominert i 2019.

Anmeldelser

« (...) en fortryllende liten bok.»

«(...) en klaustrofobisk og humoristisk roman, på rundt 130 sider, med snert og varme.»

«Boken skriver seg inn i historien med sin relevans og referat fra tiden med pandemi.»

 
Helene Larsen, Asbergerinformator - bloggHan er min

«Min søster er seriemorder» er ei bok du leser i ett strekk, (...) fordi den makabre humoren, den lette kynismen og de vittige observasjonene er så medrivende.»

«(...) en sterk skildring av en storesøster og en lillesøster, båndene mellom dem, deres gjensidige avhengighetsforhold.»

«Oversetter Henning J. Gundersen har gjort en fremragende jobb med rytmen i Oyinkans Braithwaites kjappe språk.»

 
Inger Bentzrud, DagbladetMin søster er seriemorder

«Et bombenedslag av en bok - skarp, eksplosiv, morsom. Med dødelig presisjon slynger Braithwaite ut vitser, gjøn, og bisarr komikk mot leseren. Som med så mange brilliante forfattere før henne, er det først etter at den siste siden er snudd, man innser at for Braithwaite er latter like godt egnet til å skjule smerte som klor er til å dekke over lukten av blod.»

Fiametta Rocco, The New York Times Book ReviewMin søster er seriemorder