Oyinkan Braithwaite
© Credit Studio Q

Oyinkan Braithwaite

Oyinkan Braithwaite bor i dag i Nigeria, men har vokst opp vekselvis i Lagos og London. I London har hun studert jus og kreativ skriving og jobbet flere år i forlag. Debutromanen Min søster er seriemorder har begeistret en samlet internasjonal presse. Av Guardian ble hun kalt "en litterær sensasjon". Braithwaite vant LA Times-prisen for beste thriller og ble Booker-nominert i 2019.

Anmeldelser

«Min søster er seriemorder» er ei bok du leser i ett strekk, (...) fordi den makabre humoren, den lette kynismen og de vittige observasjonene er så medrivende.»

«(...) en sterk skildring av en storesøster og en lillesøster, båndene mellom dem, deres gjensidige avhengighetsforhold.»

«Oversetter Henning J. Gundersen har gjort en fremragende jobb med rytmen i Oyinkans Braithwaites kjappe språk.»

 
Inger Bentzrud, DagbladetMin søster er seriemorder

«Min søster er seriemorder er det mørkeste av mørk humor, fortalt av den forpinte Korede i korte, saklige glimt ... Oyinkan Braithwaite, en kriminelt talentfull ung Nigeriansk forfatter, skildrer sin grusomme fortelling med utsøkt vidd og selvsikkerhet.»

«Min søster er seriemordermå være den beste romantittelen i 2018 – kanskje tiårets beste. Den er tilsynelatende tilstående og antyder et voyeuristisk innblikk i livene til søsken av seriemordere. Tittelen er også uanfektet nøktern og slår beina under alle som måtte være naive nok til å tro at seriedrap er en søsters uvane.»

The Washington TimesMin søster er seriemorder

«Glitrende og morsom … Min Søster er seriemorderen er som en stilett ført inn mellom ribbeina og gjennom venstre hjertekammer – presis, målbevisst, og med dødelig effekt.»

«Et bombenedslag av en bok - skarp, eksplosiv, morsom. Med dødelig presisjon slynger Braithwaite ut vitser, gjøn, og bisarr komikk mot leseren. Som med så mange brilliante forfattere før henne, er det først etter at den siste siden er snudd, man innser at for Braithwaite er latter like godt egnet til å skjule smerte som klor er til å dekke over lukten av blod.»

Fiametta Rocco, The New York Times Book ReviewMin søster er seriemorder