Nadia Hashimi

Nadia Hashimi er utdannet barnelege, og hennes debutroman Perlen som sprengte skjellet ble en internasjonal bestselger. Nadia Hashimi er sterkt engasjert i jenter og kvinners situasjon i Afghanistan. Foreldrene hennes forlot landet på 1970-tallet, før Sovjetunionen invaderte landet. I 2002 besøkte forfatteren Afghanistan for første gang. Hennes to andre bøker på norsk, Når månen står lavt og Et hus uten vinduer, er begge sterke skildringer av kvinneskjebner i Afghanistan.

Hashimi bor sammen med sin familie utenfor Washington D.C.

Anmeldelser

«Nadia Hashimi har gitt leseren et uforglemmelig innblikk i menneskelige utfordringer og viljen til å overleve med verdighet.»
Dr. Olga Davidson, Boston UniversityNår månen står lavt
«Med eleganse og følsomhet viser Hashimi den smertefulle reisen og de utallige farene flyktninger må bekjempe i sin jakt på en trygg havn.»
«En vakkert skrevet roman med godt skildrede karakterer, satt mot et dramatisk bakteppe av en verden som er i ferd med gå av skaftet. Dette er en fortelling for vår tid, og en mye mer overbevisende måte å se på verdens tilstand på enn gjennom en nyhetsreportasje.»
«En ektefølt historie om mot i en verden som mangler medfølelse.»
«Med sine grundige skildringer av redselen og spenningen som følger med en ny tilværelse, er Hashimis gripende pageturner perfekt for lesesirkler.» Library Journal (starred review)
Library Journal (starred review)Når månen står lavt
«En bok som må leses – om grenser og hindringer og beslutningen til en modig mor som kjemper for å komme seg over.»
O, Oprah MagazineNår månen står lavt
«Nadia Hashimi klarer å skape nærhet mellom personene i boka og oss som lesere, hun viser oss med all tydelighet tilfeldighetenes grusomme konsekvenser av hvor vi er født i verden.»
«En poetisk, hjerteskjærende dokument over fortiede liv.»
«Perlen som sprengte skjellet er en fortelling som blir værende hos meg. Jeg leste hele natten for å bli ferdig…»
«Hashimi vever sammen to oppslukende fortellinger i sin episke og fascinerende debut.»