Mary Higgins Clark

Mary Higgins Clark

Mary Higgins Clark (f. 1927 - 2020) var en amerikansk kriminalromanforfatter. Hun har gitt ut over femti bøker og solgt mer enn 100 millioner eksemplarer. De aller fleste har blitt bestselgere i USA.

Bøkene hennes er elsket verden over. I 2014 inngikk hun et samarbeid med Alfair Bruke, som resulterte i romanene Askepottmordet, Bruden som forsvant, Tornerosemorderen og Every breath you take. Sammen med datteren, Carol Higgins Clark, ga hun ut fem kriminalromaner. To av bøkene hennes har blitt filmatisert, og enda flere produsert for TV.

Clark har mottatt en rekke priser, blant annet The Gold Medal of Honor (1993), The Spirit of Achievement Award (1994), The National Arts Club’s first Gold Medal in Education (1994) og The first Reader’s Digest Author of the Year Award (2002).

Clark ble enke i 1964 da hennes ektefelle Warren Clark gikk bort. Sammen fikk de fem barn. I 1996 giftet hun seg med John Conheeney, de var bosatt i New Jersey og hadde til sammen sytten barnebarn.

Titler i salg

Viser 1 - 40 av 42

Anmeldelser

(...) en ny spennende, storslått og tankevekkende kriminalroman. (...) en av hennes beste utgivelser til nå. Den er realistisk og dyster, samtidig som den er uro- og oppsiktsvekkende. (...) Den er fullspekket med intriger, dramatikk og fartsfylt spenning. (...) Hennes spesialitet er å skape troverdige øyeblikk, for så å gjenskape dem til heftig spenning.
 
boktimmy.blogg.noØynene som ser
"Mary Higgins Clark skuffer aldri."
 
Per- Magne Midjo, Trønder-AvisaHelt alene
"På supertypisk Mary Higgins Clark-vis males en spennende historie ut spunnet rundt en ung, vakker og single kvinne. Forfatteren skal ha ros for aldri å slippe opp for ideer. Og siden pennen ennå ikke har blitt sløv, fungerer det."
 
Per-Magne Midjo, Trønder-AvisaSkyggen av ditt smil
"Typisk Mary Higgins Clark. Du risikerer aldri å kjøpe katten i sekken. "
 
Terje Stemland, AftenpostenEt hjerte til begjær

Bibliografi

2020 - Tornerosemorderen

2019 - Øynene som ser

2018 - Mens min elskede sover

2018 - Kjærlighetsmordet

2018 - Noen ser deg

2018 - Aldri mer alene

2018 - Den siste dansen

2018 - En siste hilsen

2018 - Stille som i graven

2018 - Stemmenes rop

2017 - Bruden som forsvant

2017 - Hemmeligheter fra fortiden

2016 - Askepottmordet

2016 - Som tiden går

2015 - Hevnens farge er blå

2014 - Drømmer dreper ikke

2014 - Melodien lever videre

2013 - Hemmeligheter fra fortiden

2012 - Helt alene

2010 - Et hjerte til begjær

2010 - Skyggen av ditt smil

2009 - Hvor er du nå?

2008 - Den sangen har jeg hørt før

2007 - To små jenter i blått

2006 - Lille Lizzie vender tilbake

2005 - Min tid er natten

2004 - Den siste valsen

2003 - I gaten hvor du bor

2003 - Erindringer fra kjøkkenbenken

2003 - Pappas lille pike

2003 - Velkommen hjem, herr president

2002 - Før jeg sier farvel

2002 - Deilig er jorden, merkverdig er Guds himmel

2001 - Det skjedde i de dager

2000 - Du tilhører meg

2000 - Vi møtes igjen

1999 - Lacey/Alice

1999 - Et barn er født

1997 - Stille natt