Malin Persson Giolito
© Foto: Anna-Lena Ahlström

Malin Persson Giolito

Malin Persson Giolito (f. 1969) er advokat og forfatter. Persson Giolito er datter av kriminologen og forfatteren Leif G.W. Persson og Birgitta Liedstrand. Hun vokste opp i Stockholm og Djursholm, studerte ved College of Europe og flyttet i voksen alder til Brussel hvor hun jobbet i Europakommisjonen.

Hennes store gjennombrudd som forfatter kom med kritikerroste Størst av alt, som blant annet ble kåret til Årets beste kriminalroman i Sverige. Netflix har laget TV-serie basert på Størst av alt lansert i 2019 under den norske tittelen Quicksand - Størst av alt.

Anmeldelser

"Utover enhver rimelig tvil er en troverdig og virkningsfull kriminalroman, som både skremmer og sjokkerer. Dette er 384 sider med underholdning,alvor og dramatikk."

Simen Ingemundsen, BoktimmyUtover enhver rimelig tvil

"Utover enhver rimelig tvil er en troverdig og virkningsfull kriminalroman, som både skremmer og sjokkerer. Dette er 384 sider med underholdning, alvor og dramatikk."

Simen Ingemundsen, BoktimmyUtover enhver rimelig tvil

"Dette er topp krim fra en talentfull forteller."

Harald Birkevold, Stavanger AftenbladStørst av alt

"Størst av alt ble kåret til Årets beste krimroman av Svenska Deckarakademin i 2016. Svært fortjent."

Vebjørn Rogne, Bok365Størst av alt

"Hennes fjerde roman, Størst av alt, som nå kommer på norsk, fikk i fjor Svenska Deckarakademins pris som beste krim. Det er en utmerket roman. (...)Boka er drivende godt skrevet."

Fredrik Wandrup, DagbladetStørst av alt

(...) skremmende virkelighetsnær, gysende, medrivende - og overraskende."

Tom Egeland, VGStørst av alt

"Anslaget er glimrende. En oppvisning i kunsten å fange leseren (...) En av bokens fortrinn er nettopp det skarpe og skånselløse blikk på samfunnsstrukturenes betydning for personlighetsutviklingen. "

Pål Gerhard Olsen, AftenpostenStørst av alt

"Meget godt skrevet, spennende, intens og medrivende"

Liv Lysaker, PosthornetStørst av alt