Lena Lindahl
© Foto: Linnea Lindahl

Lena Lindahl

Lena Lindahl (f. 1971) er fra Kjøpsvik i Nordland. Hun har utdannelse i tysk og journalistikk fra hhv. Universitetet og Høgskolen i Oslo, og bor nå i Oslo og jobber som journalist. Hun lot seg tidlig inspirere av særlig tyske barnebøker, og debuterte som barnebokforfatter med Verdens første ballongferd (2012). Etter den kom Biene i New York (2016), Jenta i veggen (2018), basert på en sann historie om den norske jødiske janta Betzy Rosenberg som gjemte seg for nazistene under krigen, leseløven Dyreliv (2020) og Kaffetorsken (2020).

Anmeldelser

"... en bok også tenåringer og voksne vil kunne glede seg over, både morsom og lærerik på én gang. Rui Tenreiros tegninger balanserer fint mellom løssluppen humor og historisk korrekthet, og passer dermed perfekt til teksten."

Lars Døvle Larsen, Tønsberg BladVerdens første ballongferd

"(...) imponerer med vakre tegneserieaktige illustrasjoner signert Rui Tenreiro.(...) Illustrasjonene støtter teksten og forenkler det som er komplisert. Bokas store, sjenerøse høydeformat er uvanlig i norsk sammenheng og bidrar positivt til lesbarheten fordi det blir plass til mange illustrasjoner, stor skrift og mye luft mellom avsnittene. Illustrasjonene gir dessuten boka et tiltalende «vintage» preg (...) en flott støttespiller til skoleundervisningen i naturfag eller historie, særlig med tanke på de litt eldre barna og ungdomsskoleelever."

Katrine Kalleklev, Barnebokkritikk.noVerdens første ballongferd

"(...) et fengslende kappløp (...) Spennende lesing med rot i virkeligheten."

Hege Fosser Pedersen, Foreldre & BarnVerdens første ballongferd

"Historien er spennende og morsomt fortalt, og bokas store format gjør at de flotte illustrasjonene i lyse farger virkelig kommer til sin rett. Her er det mye å snakke om – en bok som er ypperlig til høytlesning."

Marit Hulleberg, Gjøvik bibliotek, Oppland ArbeiderbladVerdens første ballongferd

"Historien er spennende og morsomt fortalt, og bokas store format gjør at de flotte illustrasjonene i lyse farger virkelig kommer til sin rett. Her er det mye å snakke om - en bok som er ypperlig til høytlesning."

Marit Hulleberg, Gjøvik bibliotek, Oppland ArbeiderbladVerdens første ballongferd