Omtale

Lars Monsen (f. 1963) er utdannet lærer, men har hatt villmarka som profesjon det meste av sitt yrkesaktive liv. Sammen med Trond Strømdahl gikk han Norge på langs i 1989/90, og boka om denne ekspedisjonen er blitt stående som en klassiker i norsk villmarkslitteratur. Senere har han vært på flere lange turer i Skandinavia og Nord-Amerika, med Canada på tvers og Nordkalotten som de mest kjente. Flere av disse har resultert i fjernsynsserier og DVD-er.

Lars har aldri hatt noe ønske om å gå fra A til B på kortest mulig tid. Det å være ute og oppleve naturens skiftninger gjennom året med de fysiske utfordringer det kan by på, er det primære – på den måten lærer man å tøye sine egne grenser. Samtidig har det alltid vært rom for å stoppe opp og nyte øyeblikket. Det kan være for å svinge fiskestanga, fotografere og filme, eller for å ta en prat med mennesker som lever sitt liv i villmarka. Eller rett og slett for å gjøre ingenting.

Bibliografi

2019 - Villmarksparadiset Katmai

2019 - Lars Monsen

2019 - Quebec 2010

2019 - Ingen grenser

2019 - Ekspedisjoner i bjørneland

2019 - Femundløpet - 600 kilometer gjennom villmarka

2016 - Hva villmarka lærte meg

2016 - Helt vilt

2012 - 12 turer med trøkk

2010 - Tøffe turer med trøkk

2009 - Til fots gjennom Alaska

2009 - Femundens villmark

2007 - Få fisk med Lars og Trond

2007 - Børgefjell

2007 - Nordkalotten 365

2006 - Turer med trøkk

2006 - 101 villmarkstips

2005 - Med fiskestang og svartkjele

2005 - Villmarksboka

2005 - Norge på langs

2003 - Kappløp gjennom Alaska

2002 - Nådeløs villmark

2002 - 90 dager på loffen i Børgefjell

2001 - Med kart og kompass i villmarka