Lars Monsen

Lars Monsen

Omtale

Lars Monsen (f. 1963) er utdannet lærer, men har hatt villmarka som profesjon det meste av sitt yrkesaktive liv. Sammen med Trond Strømdahl gikk han Norge på langs i 1989/90, og boka om denne ekspedisjonen er blitt stående som en klassiker i norsk villmarkslitteratur. Senere har han vært på flere lange turer i Skandinavia og Nord-Amerika, med Canada på tvers og Nordkalotten som de mest kjente. Flere av disse har resultert i fjernsynsserier og DVD-er.

Lars har aldri hatt noe ønske om å gå fra A til B på kortest mulig tid. Det å være ute og oppleve naturens skiftninger gjennom året med de fysiske utfordringer det kan by på, er det primære – på den måten lærer man å tøye sine egne grenser. Samtidig har det alltid vært rom for å stoppe opp og nyte øyeblikket. Det kan være for å svinge fiskestanga, fotografere og filme, eller for å ta en prat med mennesker som lever sitt liv i villmarka. Eller rett og slett for å gjøre ingenting.

Bibliografi

2019 - Villmarksparadiset Katmai

2019 - Quebec 2010

2019 - Ingen grenser

2019 - Femundsløpet. 600 kilometer gjennom villmarka

2016 - Hva villmarka lærte meg

2016 - Helt vilt

2012 - 12 turer med trøkk

2010 - Tøffe turer med trøkk

2009 - Til fots gjennom Alaska

2009 - Femundens villmark

2007 - Få fisk med Lars og Trond

2007 - Børgefjell

2007 - Nordkalotten 365

2006 - Turer med trøkk

2006 - 101 villmarkstips

2005 - Med fiskestang og svartkjele

2005 - Villmarksboka

2005 - Norge på langs

2003 - Kappløp gjennom Alaska

2002 - Nådeløs villmark

2002 - 90 dager på loffen i Børgefjell

2001 - Med kart og kompass i villmarka