Kjersti Halvorsen
© Anna-Julia Granberg/BLUNDERBUSS

Kjersti Halvorsen

Kjersti Halvorsen (f. 1993) er oppvokst i Lier. Hun er tidligere student ved Forfatterstudiet i Bø, og ferdig utdannet psykolog fra Universitetet i Oslo. Ida tar ansvar var hennes debutbok, og for den ble hun nominert til Tarjei Vesaas debutantpris. Boka er også blitt til TV-serie, regissert av Rikke Gregersen.

Anmeldelser

«Skremmende og godt skrevet om angst generelt og angst for terror spesielt.»

«Den finurlige dobbeltheten mellom hva som er tvangstanker og realitet er mesterlig kommunisert. Boka er en gyser, framstilt som en detektivroman hvor leseren vender blad i spenning på neste avsløring. Idas følelser går i bølger, mellom katastrofetanker og gode opplevelser. Mellom tanker og hendelser som roer, og frykt som nærmest er paranoid. Og leserens opplevelser bølger med, akkompagnert av spenningen om hun kan komme ut av angsten.»

«dette er skremmende bra, både innholdsmessig, tematisk og stilistisk.»

Vigdis Moe Skarstein, AdresseavisenIda tar ansvar

«Kjersti Halvorsen treffer en nerve mellom frykt og sykelig angst.»

«Kjersti Halvorsen er god på det ekle, avskyelige.»

«Mørkt morsomt på et underdrivende deadpan-vis, en galgenhumor som kler angsten.»

Silje Bekeng-Flemmen, KlassekampenIda tar ansvar

«Det blir aldri kjedelig. Halvorsen holder en stø kurs gjennom hele romanen (…). Under lesningen av Ida tar ansvar er det uunngåelig å ikke spørre seg selv hva man hadde gjort i en lignende situasjon. Hvordan behandle noen som har falt på utsiden? Dette er en god debutroman, den er karakterdrevet, og er ikke avhengig av et fikst plot for å lokke til seg lesere.»

Bruno Jovanovic, MinervaIda tar ansvar

«Glitrende språk [...] presist og observant [...] Romanen utforskar blant anna kva som kan skape grobotn for einsemda og framandkjensla hos unge gutar, som gjer at dei kan ende opp som kvinnehatarar, samfunnsforaktarar og lause kanonar - eller skuleskytarar. Det er godt skildra, og ein går i seg sjølv mens ein les.»

Ingvild Bræin, Dag og TidIda tar ansvar

«Kjersti Halvorsen sin debut er tufta på ein genial idé.»

«Som ei Elfriede Jelinek og ein Albert Camus går Kjersti Halvorsen kompromisslaust til verket og lar hovudpersonane i romanen gå i ekstreme retningar. Ho dissekerer dei vanskelegaste sidene med samfunnet vårt på ein svært interessant måte ved å undersøke to øydelagde tjueåringar.»

Kristin Auestad Danielsen, Stavanger AftenbladIda tar ansvar

Bibliografi