John le Carré
© Foto: Michela Wrong

John le Carré

John le Carré (1931 - 2020) studerte ved Oxford, var lærer ved Eton, og i en periode tilknyttet den britiske utenrikstjenesten. Gjennombruddet som forfatter skjedde med Spionen som kom inn fra kulden fulgt av en ærerik rekke bestselgere, som Muldvarpen (Tinker, Taylor, Soldier, Spy), Piken med trommestikkene, Nattportieren, Den evige gartner. Flere av bøkene har den aldrende etterretningsoffiseren George Smiley som hovedperson. Oversikt over bøkene om George Smiley kan du se her. Mange av romanene til John le Carré er filmatisert.

I 2017 kom memoarboken Duenes tunnel - historier fra mitt liv.

Titler i salg

Viser 1 - 40 av 80

Anmeldelser

"Le Carrés fortellerkunster som alltid fylt av eleganse,e nforførende,prosapoetisk og aforistisk stil –et språk som er til å nyte, setning for setning(...) Mesterlig avrunding av forfattarskapet."

Fredrik Wandrup, DagbladetSpionenes arv

"Spionenes arv er skrevet med vitaliteten til en ung dikter og klokskapen til en gammel skald. Språket sprudler – av litterær skaperkraft, av humor, av menneskeinnsikt, av ettertanke."

Tom Egeland, VGSpionenes arv

"Spionenes arv er en utrolig godt skrevet og ditto spennende roman."

Arild Rønsen, arildronsen.noSpionenes arv

"Le Carré er og blir en udiskutabel ener i fremstillingen av de moralske og etiske dilemmaene etterretningsarbeid medfører. Særlig skarpt påviser han hvordan en tilværelse som innbyr til iscenesettelse, løgn og bedrag, har en nedbrytende innvirkning på psyken.(...) Viser dette seg å bli den siste utgivelsen hans, har han satt et verdig og svært lesbart punktum for et langt liv som den intelligente thrillerens fanebærer."

Pål Gerhard Olsen, AftenpostenSpionenes arv

"John le Carré er i en alder av over 80 år tilbake med nok en spennendebok, fullt på høyde med sine mest kjente thrillere som Spionen som kom inn fra kulden og Den evige gartner."

Elise Weseth, Oppland ArbeiderbladEn delikat sannhet
Kurt Hanssen, DagbladetEn forræder etter vårt hjerte

"Dette er ei spenningsbok med intelligente støytdemparar, ein politisk roman heilt up to date og ei underhaldningsbok som ikkje stryk lesaren medhårs. Her lyt ein verkeleg skjerpa seg og lesa seint, for sjølv om stilen er konvensjonell, er tempoet interessant, spenninga ligg i venting og uklåre trugsmål frå det tagale."

Odd W. Surén, Dag og TidEn forræder etter vårt hjerte