Ingunn Aamodt

Omtale

Ingunn Aamodt er født i Honningsvåg i Finnmark i 1965, og er nå bosatt på Frogner i Sørum. Hun er utdannet lærer i kunst- og håndverk, men har jobbet som barnebokforfatter på heltid siden 1998. Hun har skrevet en rekke spenningsbøker for barn og ungdom, blant annet i den populære serien Marg&Bein og Marlena Evensen. Forfatteren illustrerer noen av bøkene sine selv.

Ingunn Aamodt vant ARKs barnebokpris 2010 for Dukken.

Titler i salg

Viser 1 - 20 av 79

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Anmeldelser
"«Beistet» er en lettlest bok for ungdom som deler alder med bokens hovedperson, Mona (17). Forfatteren selv har også en datter på denne alderen, hvilket den naturlig flytende replikkvekslingen bærer preg av. Samtidig er handlingen i boken fortettet (og forenklet, men pyttsann...) og inneholder også en mørkere underhistorie som balanserer den ellers så kvikke tonen. Og best av alt - det er en fullt ut troverdig historie, både om de vellykkede og de mislykkede."
 
Stein Østbø, VGBeistet
"(...) på sin plass at forfatteren gir et spark til unge rappere som bygger opp under skjønnhetstyranniet som hersker i ungdomsårene. I fjor løp barn ned på barneskoletrinnet og trallet på Erik og Kriss-hiten «Ølbriller». EK sitt kvinnesyn er ikke unikt og boken gir absolutt rom for tanker og samtaler rundt popkulturen vi omgir oss med hver dag."
Inga Semmingsen, DagsavisenBeistet
"Ingunn Aamodts ungdomsserie om tenåringsjenta Marlena Evensen treffer målgruppen perfekt. [...] Forfatteren er fabelaktig god til å skape troverdige personer og situasjoner. Jeg har hatt både «Cat Fight» og «Hot i Syden» ute på testlesning hos målgruppen, og tilbakemeldingen er at fortellingen( e) treffer blink. Aamodt skriver lett og har godt grep om unge jenters sjanger- og språkbruk. Kapitlene er korte og blir gode scener i historien. Finalen er åpen; konklusjonen får vi sjøl tenke oss. I «Cat Fight» som de to forgjengerne ligger gode muligheter for filmversjon. Det spørs bare om vi har en regissør som er like god å fortelle som Aamodt er til å skrive."
Per Ivar Henriksbø, Gudbrandsdølen DagningenMarlena Evensen 3: Cat Fight
"(...) en høyst profesjonell forfatter sørger for elegant spenningskurve og velsmurt språk, samtidig som hun byr på skarpe, effektive observasjoner av mennesker de fleste kjenner at de har møtt. Arketypene får liv, og alvoret er akkurat passe sublimt. Det er litt av en bragd, boken vil kunne nytes av unge «babes» som kanskje ellers bare gidder lese moteblader og bitchy blogger."
 
May Grethe Lerum, VGMarlena Evensen: Hot i syden
“Boken inneholder mye humor og selvironi, noe som gjør det gøyalt å lese. Boken har fine illustrasjoner og et bra språk. Den passer for deg som vil lese en underholdende tenåringsjentebok med kjærlighet, sjalusi og pinlige flauser. Passer for ungdom mellom 11 og 14 år.”
Elise B. Vinje (15), Aftenposten, Si ;DMarlena Evensen: Hot i syden
”Hvis man våger å være politisk ukorrekt, så er det fortsatt mulig å skrive lekre småstykker i den klassiske ungpikesjangeren. Marlena Evensen av Ingunn Aamodt er en treffsikker komedie om fjortisjenter på ball"
Knut Anders Løken, Barnebokkritikk.noMarlena Evensen
"Jeg leste boken uten pause og syns den var kjempespennende. Det er profiler på flere av folkene i boken, og i tillegg mange bilder. Jeg gleder meg allerede til å lese bok nr. 2 «Hot i Syden.»"
Victoria Klausen (14) i spalten Ungdom leser, SortlandsAvisaMarlena Evensen
"Boka er spennende, morsom og interessant. Jeg er virkelig klar for bok nummer 2 i denne serien (...)"
Sara Haugnes Hjort (12), AndøypostenMarlena Evensen
Bibliografi

2017 - Marlena Evensen: Gran final

2017 - Marg & Bein: Dukkens rette eier

2017 - Pulverheksa kler seg ut

2017 - Dukkens rette eier

2017 - Marg&Bein: 2i1: Vampyrnatten og Kannibalen

2017 - Marlena Evensen: Gran final

2017 - Pulverheksa har bursdag

2017 - Marg og Bein - Påskekrim

2017 - Bæ, bæ, Lille Lam

2016 - Pulverheksa på ferie

2016 - Usynlige Snefrid og Spøkelset

2016 - Marg & Bein: Tre midnattsgrøss

2016 - Marlena Evensen: Hot i syden

2016 - Marlena Evensen: Cat fight

2016 - Marlena Evensen: Hot mail

2016 - Marlena Evensen: Snart sexten

2016 - Marlena Evensen: PARTY!

2016 - Pulverheksa på ferie

2015 - Marlena Evensen: PARTY!

2015 - Styggemann

2015 - Pulverheksas påskekrim

2015 - Pulverheksa og trollet

2015 - Beistet

2015 - Grusomme favoritter

2015 - Usynlige Snefrid

2015 - Korte grøss I

2015 - Frank

2015 - Korte grøss IV

2015 - Hurra for Norge!

2015 - Usynlige Snefrid aktivitetsbok

2015 - Korte grøss II

2015 - Korte grøss III

2015 - Korte grøss IV

2014 - Styggemann

2014 - Bakeren og månen

2014 - Marlena Evensen: Snart sexten

2014 - Pulverheksas julebord

2013 - Frank

2013 - Korte grøss III

2013 - Den fjerde store Pulverhekslydboka

2012 - Beistet

2012 - Pulverheksa leter etter Grønnskollingen

2012 - Pulverheksa får besøk

2012 - Pulverheksa på Frossenfjell

2012 - Pulverheksa og Skattesnusk

2012 - Pulverheksa på fisketur

2012 - Pulverheksa lager bursdagsfest

2012 - Pulverheksa på ball

2012 - Pulverheksa og Plageånden

2012 - Pulverheksa redder tyven

2011 - Marlena Evensen 3: Cat Fight

2011 - Kjøtt og blod

2011 - Pulverheksa og Drømmeprinsen

2011 - Korte grøss

2011 - Pulverheksa dukke (33 cm)

2010 - Marlena Evensen: Hot i syden

2010 - Dukken

2010 - Hurra for Norge! (bokklubbutgave)

2010 - Den tredje store Pulverhekslydboka

2010 - Pulverheksa matboks i plast

2010 - Pulverheksa drikkeflaske i aluminium

2010 - Pulverheksa puslespill 36 biter

2009 - Bøddelen

2009 - Marlena Evensen

2009 - Pulverheksa og Krokodillen

2008 - Vampyrnatten

2008 - Siste bane

2008 - Pulverheksa og Julenissen

2008 - Pulverheksa - Riksteatret

2008 - Pulverheksa Riksteatret (Maj Britt Andersen)

2007 - Grusom spådom

2007 - Kannibalen

2007 - Den andre store Pulverhekslydboka

2005 - Ine og Morti Kofisi

2005 - En søster i skapet

2005 - Den store Pulverhekslydboka

2003 - Ine og Morti Kofisi