Henrik H. Langeland
© Foto: Svein Finneide

Henrik H. Langeland

Henrik H. Langeland (f. 1972 i Oslo) fikk sitt gjennombrudd som forfatter i 2003 med romanen Wonderboy, en utgivelse som var med på å definere en epoke i norsk økonomisk historie. Fire år senere kom Francis Meyers lidenskap, lagt til Universitetet i Oslo der han selv har tatt doktorgraden med en avhandling om Marcel Proust.

I 2010 utga han Verdensmestrene, første bind i en romansyklus om fire oslofamilier på åtti- og nittitallet. Andre bind, Hauk og due, utkom i 2012.

I 2013 møter vi igjen Christian von der Hall fra Wonderboy i den underholdende romanen Fyrsten. Tretten år etter dot.com-kollapsen har Christian von der Hall skjønt at det finnes én ting her i livet som er mye mer interessant enn penger: Makt.
I mai 2020 fulgte Langeland opp med Showtime!, siste bind i trilogien om Christian von der Hall, som nå er startup-stjerne og toppsjef i landets ledende eventbyrå.

Høsten 2021 lanserte Langeland et nytt bind i romansyklusen Verdensmestrene: Romanen Paradis. Tredje bind i Langelands Oslo-syklus er en frittstående fortelling om savn, lojalitet og sårbarhet i byens sprikende realiteter tidlig på 1990-tallet.

Henrik H. Langeland har også skrevet flere sakprosabøker, blant annet Fortellekunst, en håndbok i litterære teknikker.
Langeland har i flere år holdt skrivekurs som retter seg mot dem som vil lære seg de konkrete mekanismene den godt skrevne fortellingen er basert på. Siden 2008 har over tusen personer deltatt på seminarene hans – ikke bare skjønnlitterære forfattere, men alle med ambisjoner om å skape bedre fortellinger. Les mer om skrivekurset Fortellekunst her!

Anmeldelser

«Ingen gjør dette bedre enn Langeland.»

Anita Krohn Traaseth, kampanje.noShowtime!

«Boken flyter over av treffsikker og fornøyelig tidskoloritt.»

«Alt i alt er Showtime! en vellykket avslutning på trilogien. Skjønt avslutning? Selv om forlaget lanserer dette som finalen, tør jeg vedde 5000 dollar på at Showtime! ikke blir det siste vi ser til von der Hall»

Jonas Hansen Meyer, AftenpostenShowtime!

«Henrik Langelands Showtime! lever opp til tittelen»

«Med avsluttende bind i trilogien om eks-wondeboy Christian von der Hall er Henrik Langeland komfortabelt tilbake i rollen han mestrer best: som samtidssatiriker med humor og tempo.»

«Henrik Langeland er god på artige figurer, og på klasse- og tidsmarkører, fra biler til matretter (...). Leseren hektes med på en skikkelig tur i berg-og-dalbane, drevet av bange anelser om at dette neppe kan ende godt. Klarer event-sjefen denne biffen? Enn denne? Hvem blir hans nemesis, med så mange kandidater? Kanskje den 26-årige blondina? Eller den lugubre bankforbindelsen? En av oppdragsgiverne? Kona? Hans tidligere fiende, eller en av de nye?»

Gerd Elin Stava Sandve, DagsavisenShowtime!