Showtime! (Innbundet)

Forfatter:

Dagens Næringsliv, NRK, Dagsavisen og Aftenposten er enige: «Showtime!» avslutter trilogien om Christian von der Hall med humor og stil.
 

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 496
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202631505
Kategori: Romaner
Omtale Showtime!

Ta igjen imot Christian «Wonderboy» von der Hall, nå toppsjef i Norges ledende eventbyrå. Han nærmer seg 60 og har endelig skjønt at det finnes noe enda viktigere enn penger og makt – og det er kjærlighet. Eller som Christian gjerne kaller det: underholdning. Slå deg løs og la festen begynne, et samfunnsshow skapt av gründere, partyfiksere, eiendomsmilliardærer og en og annen post#metoo-skandale.

Til toppen

Underholdende avslutning på trilogien om Christian von der Hall.
Adresseavisen

Andre utgaver

Showtime
Bokmål Ebok 2020
Showtime!
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020
Showtime!
Bokmål Heftet 2021
Anmeldelser Showtime!

Morsomt om makt, penger og begjær 13.06.2020

«Underholdende avslutning på trilogien om Christian von der Hall.»

«Langeland har skrudd sammen en god roman. Han skriver morsomt, og treffer tiden vi lever i nok en gang godt.»

«(...) alt i alt har Langeland landet denne trilogien på en helt utmerket måte.»

 
Ørjan Greiff Johnsen, Adresseavisen

«Ingen gjør dette bedre enn Langeland.»

Anita Krohn Traaseth, kampanje.no

«Boken flyter over av treffsikker og fornøyelig tidskoloritt.»

«Alt i alt er Showtime! en vellykket avslutning på trilogien. Skjønt avslutning? Selv om forlaget lanserer dette som finalen, tør jeg vedde 5000 dollar på at Showtime! ikke blir det siste vi ser til von der Hall»

Jonas Hansen Meyer, Aftenposten

«Henrik Langelands Showtime! lever opp til tittelen»

«Med avsluttende bind i trilogien om eks-wondeboy Christian von der Hall er Henrik Langeland komfortabelt tilbake i rollen han mestrer best: som samtidssatiriker med humor og tempo.»

«Henrik Langeland er god på artige figurer, og på klasse- og tidsmarkører, fra biler til matretter (...). Leseren hektes med på en skikkelig tur i berg-og-dalbane, drevet av bange anelser om at dette neppe kan ende godt. Klarer event-sjefen denne biffen? Enn denne? Hvem blir hans nemesis, med så mange kandidater? Kanskje den 26-årige blondina? Eller den lugubre bankforbindelsen? En av oppdragsgiverne? Kona? Hans tidligere fiende, eller en av de nye?»

Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

«Lattervekkende og lettlest»

«Henrik H. Langeland innfrir forventningene med sin tredje roman om den tilsynelatende vellykkede forretningsmannen Christian von der Hall.»

«Showtime! er en humoristisk og lettlest bok, der graden av samfunnssatire er pirrende obskur.»

Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

«Forfriskande frå Langeland»

«Henrik H. Langeland er god til å skru saman ei spennande historie. Vi veit ikkje før på dei aller siste sidene korleis det gå.»

«Både Christian von der Hall og Henrik H. Langeland er i mål med ein trilogi om tidleg 2000-tal som allereie er i ferd med å få eit historisk preg. Det er bra jobba.»

Marta Norheim, NRK

Til toppen

Om forfatter

Henrik H. Langeland (f. 1972 i Oslo) fikk sitt gjennombrudd som forfatter i 2003 med romanen Wonderboy, en utgivelse som var med på å definere en epoke i norsk økonomisk historie. Fire år senere kom Francis Meyers lidenskap, lagt til Universitetet i Oslo der han selv har tatt doktorgraden med en avhandling om Marcel Proust.

I 2010 utga han Verdensmestrene, første bind i en romansyklus om fire oslofamilier på åtti- og nittitallet. Andre bind, Hauk og due, utkom i 2012. Han har også skrevet flere sakprosabøker, blant annet Fortellekunst, en håndbok i litterære teknikker.

I mai 2020 utkom Showtime!, siste bind i trilogien om Christian von der Hall.

Langeland har i flere år holdt skrivekurs som retter seg mot dem som vil lære seg de konkrete mekanismene den godt skrevne fortellingen er basert på. Siden 2008 har over tusen personer deltatt på seminarene hans – ikke bare skjønnlitterære forfattere, men alle med ambisjoner om å skape bedre fortellinger. Les mer om skrivekurset Fortellekunst her!